ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

GREEK COOKIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Όσα πρέπει, γευστικά μπισκοτάκια που παρασκευάζονται πανεύκολα και πολύ γρήγορα


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 14127 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 584 φορές.





Για 15, περίπου, cookies. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί οι περισσότερες συνταγές για μπισκότα ή κουλουράκια σε οδηγούν να φτιάξεις 4 λαμαρίνες φούρνου! Γιατί πρέπει να καταλήγεις να τα φας όλα και να πάρεις κιλά ή να μπαγιατέψουν και να τα πετάξεις, πετάγοντας μαζί με αυτά και τον κόπο σου; Πιστεύω (και στο σπίτι μου το απέδειξα) πως τα 15 κομμάτια είναι ιδανικά. Τρως όσα θες ή όσα πρέπει και αν είσαι εγκρατής περισσεύουν και για αύριο, που είναι ακόμη φρέσκα.
Τι θα χρειαστούμε:
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (κατά προτίμηση αγελαδινό)
½ φλιτζάνι τριμμένη κουβερτούρα
 
Πως το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το αυγό και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι, το μίγμα με τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ζυμώνουμε.
Αν το μίγμα βγει πολύ σφιχτό, προσθέτουμε μερικές κουταλιές χυμό πορτοκάλι. Το ζυμάρι πρέπει να είναι μαλακό και λείο.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ζυμώνουμε απαλά έτσι ώστε να αναμιχτεί με το ζυμάρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα.
Παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη και πλάθουμε κορδονάκια ή στρογγυλά μπισκότα και τα βάζουμε στη λαδόκολλα μακριά το ένα από το άλλο (φουσκώνουν και απλώνουν).
Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Συνταγή από την Nanou

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όπως και σχεδόν στα πάντα στη μαγειρική, η γεύση αλλάζει ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα της ζύμης που ψήνεται. Κύριο ρόλο παίζει το ποσοστό της κόρας ανά μπισκότο. Το σφαιρικό σχήμα (όσοι αναγνώστες έχουν σπουδάσει Φυσική το γνωρίζουν) έχει τη μικρότερη επιφάνεια για τον ίδιο όγκο ζύμης. Παίζοντας, λοιπόν, με το σχήμα του μπισκότου κάνετε και παραλλαγές με τη γεύση του. Καλή όρεξη.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ MEGA ΤΟ 33 π.Χ.

Επί τέλους, σταυρώθηκε ο αναρχικός!


ΠΩ ΠΩ ΜΙΑ ....ΖΕΒΡΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΦΟΡΑΤΕ!


ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ;

...ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ...


ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ

...ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ...ΚΟΤΕΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χωρίς καλή εκπαίδευση δεν έχεις μέλλον!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΣΕΦ
Η φιλοσοφία της κινέζικης κουζίνας


ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ
Ενιχύοντας την αγάπη για την αλήθεια


Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ (ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ)
Αντι φροϋδικό βιβλίο. Ιδανικό για να παραβγείτε σε αντιπαράθεση με φανατικό φροϋδιστή.


ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ
Ιστορικό μυθιστόρημα με όλα τα φόντα να γίνει best seller


Ο ΡΑΦΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Το τρίπτυχο της επιτυχίας: σεξ - βία - μυστήριο


ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΠΟΥΚΙΑ
Αληθινές Ερωτικές Ιστορίες με Γεύσεις