ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΕΠIΚΑΛΥΨΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Αρωματικά βουτήματα με αμύγδαλο καλυμμένα με σοκολάτα και πορτοκάλι


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 9694 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 213 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
250γρ. βούτυρο αγελαδινό
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αμύγδαλα φιλέ
1 κρόκο αυγού
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 
Για την επικάλυψη:
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή μερικές σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού βιτάμ
 
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο, το βιτάμ και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα άμύγδαλα, το αλεύρι, τις βανίλιες, τον κρόκο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και κόβουμε με κουπατ (τσέρκι) διάφορα σχέδια.
Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα και μεταφέρουμε εκεί τα βουτήματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου, στον αέρα, για 20 - 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα βουτήματα να κρυώσουν πολύ καλά.
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ξύσμα, το λικέρ και το βιτάμ.
Βουτάμε ένα ένα τα βουτήματα και τα αφήνουμε πάνω σε μια σίτα ή μια λαδόκολλα μέχρι να στεροποιηθεί η σοκολάτα.
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΚΑΝΟΝΑΣ: ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΖΗΜΙΑ

ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ.


ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ...ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΚΥΟΣ ΜΙΑ ΛΕΣΒΙΑ...

...ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΕΙ;


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΑΥΤΟ; Το ίδιο άτομο κάνει τη φωνή της Miss Piggy και του Yoda

Πάω στοίχημα ότι δεν το είχατε πάρει χαμπάρι


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΡΙΓΕ ΜΠΛΟΥΖΑ!


ΤΟΝ ΗΠΙΕ ΞΑΝΑ Η ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ SITE ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ


ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ!!!

Μου θυμίζει κάτι γιαγιάδες που δεν τρώνε ψάρια επειδή τρώνε λέει ναυαγούς!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΥΠΑΤΙΑ
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Ο ΔΥΤΗΣ
Αστυνομικό μυθιστόρημα με ταξίδια από το Αμβούργο στο Αίγιο, το παρελθόν στο παρόν, την Ιστορία στην Επιστήμη


ΦΟΒΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ
...οι ξενυχτισμένες λέξεις του συγγραφέα συνθέτουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα


ΑΘΕΑΤΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ
Βραβείο Μαρία Πολυδούρη 2012


Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Έτσι έπρεπε να γράφεται η ιστορία στα σχολικά βιβλία. Διαβάστε τα πάντα για την Ευρώπη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου


Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν: αλλόκοτα διηγήματα
Δώδεκα αλλόκοτα διηγήματα, δώδεκα παράξενες ιστορίες