ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Φρέσκα κολοκυθάκια, μοτσαρέλα, φέτα και μπέικον


Ανήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 5929 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 104 φορές.



Nena Georgiadou Psixologos

Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
1 κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα
1 κύβο φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 3-31/2 κούπες)
 
Για τη γέμιση:
4 πράσινα κολοκυθάκια
2 μπάλες μοτσαρέλα
4 φέτες μπέικον
½ φλιτζάνι φέτα
2 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί
Αλάτι
Ρίγανη ή δυόσμο
Ελαιόλαδο
 
Πως το κάνουμε:
Μέσα στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά (η μαγιά πρέπει να είναι φρέσκια. Η μαγιά σε φακελάκι δίνει μια τελείως διαφορετική γεύση στη ζύμη).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Με το εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές μακριές λωρίδες (εκτός αν είσαστε μάστορες και τα καταφέρνετε το ίδιο καλά και με ένα απλό μαχαίρι).
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσουν.
Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και τα βράζουμε για λίγο εκεί μέσα να μαλακώσουν και όχι να ψηθούν.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι εκεί μέσα.
Αν λαδώσετε τα χέρια σας το ζυμάρι ανοίγει πολύ εύκολα, ξεκινώντας να το απλώνετε από το κέντρο προς τα έξω.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα αρταίνουμε με ρίγανη ή δυόσμο.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια και μετά τη φέτα θρυμματισμένη.
Τέλος ρίχνουμε το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.
 
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Νανού Νικολά, από: Αθήνα 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕΣ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ;

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ;


(VIDEO) ΣΕΞ ΣΩΟΥ ΣΕ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΙ ΦΑΤΣΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ - ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΣΤΗ;


ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΛΑΜΠΕΣ

...ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΕΞ ΤΕΛΙΚΑ


ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΗ ΛΕΣ ΠΟΥΤΑΝΑ

ΜΕΤΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΕΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΥΡΗ -ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ! ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ Ή ΝΕΦΕΛΙΜ;

Και πόσο κινδυνεύει το φράγμα από αυτά τα μυστηριώδη πλάσματα;


ΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΟΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ

...ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Το Γεύμα
Το έκανα… για να δεις. Γιατί άλλο πράγμα είναι να σου λένε κι άλλο να βλέπεις με τα μάτια σου


ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Παρατηρήσεις για τη στάση του εκπαιδευτικού στην τάξη


ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ
Μια καλή αισθηματική ιστορία


ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ
Ένας σύγχρονος σπαραγμός για τα σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής


SEX & FOOD
Ψάχνοντας για το ελιξίριο του έρωτα και της ηδονής


ΜΑΡΚΟΣ - ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ
Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΚΑΡΙΟΚΕΣ
Για να υπάρχει ένα γλυκάκι στο ψυγείο


ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΕΠIΚΑΛΥΨΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Διπλή απόλαυση


CHOCO-COCO
Μην τρελαίνεστε. Δεν είναι τόσο κουφό όσο ακούγεται


ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΟΚΑ
Ένα γλυκό ...που σε ξυπνάει


ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Πολύ γλυκό, προσοχή στα δόντια