ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Φρέσκα κολοκυθάκια, μοτσαρέλα, φέτα και μπέικον


Ανήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6205 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 104 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
1 κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα
1 κύβο φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 3-31/2 κούπες)
 
Για τη γέμιση:
4 πράσινα κολοκυθάκια
2 μπάλες μοτσαρέλα
4 φέτες μπέικον
½ φλιτζάνι φέτα
2 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί
Αλάτι
Ρίγανη ή δυόσμο
Ελαιόλαδο
 
Πως το κάνουμε:
Μέσα στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά (η μαγιά πρέπει να είναι φρέσκια. Η μαγιά σε φακελάκι δίνει μια τελείως διαφορετική γεύση στη ζύμη).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Με το εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές μακριές λωρίδες (εκτός αν είσαστε μάστορες και τα καταφέρνετε το ίδιο καλά και με ένα απλό μαχαίρι).
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσουν.
Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και τα βράζουμε για λίγο εκεί μέσα να μαλακώσουν και όχι να ψηθούν.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι εκεί μέσα.
Αν λαδώσετε τα χέρια σας το ζυμάρι ανοίγει πολύ εύκολα, ξεκινώντας να το απλώνετε από το κέντρο προς τα έξω.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα αρταίνουμε με ρίγανη ή δυόσμο.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια και μετά τη φέτα θρυμματισμένη.
Τέλος ρίχνουμε το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.
 
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Νανού Νικολά, από: Αθήνα 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ!


ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤ***ΔΕΣ λέει ο νόμος στην Ουγκάντα

Χωρίς πλάκα. Εδώ και 2 χρόνια έχει πιάσει τεχνητή υστερία το λαό της Ουγκάντα εναντίον των ομοφυλόφιλων. Τώρα υπάρχει και νόμος για την εκτέλεσή τους


ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

...κι εμείς εδώ ακόμη με τους αραμπάδες


ΑΟΥΤΣ! ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕ...

...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΑΤΣΕ Ο ΛΑΚΗΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ


ΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ


ΡΟΖ ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Έτσι ο πιτσιρικάς έβαψε ροζ το γαϊδουράκι του μπας και πάρει κούρσα!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ή πώς μπορείς να παγιδευτείς στο Facebook


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (Ε)
ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΗΣΗΣ


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Από τη μεγάλη έκρηξη ως τις μαύρες τρύπες


ΟΔΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. ΤΡΑΓΩΔΙΑ-ΚΩΜΩΔΙΑ
Αρκετά ενδιαφέρον - σίγουρα πρακτικό - αν ήταν, όμως software αντί για βιβλίο θα ήταν ακόμη καλύτερο


Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΝΩΤΙΣΤΗ (ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΝΩΣΗ)
Ένα πολύ καλό βιβλίο για την πρακτική ύπνωση που σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δεν παίρνει τον δύσβατο δρόμο της μεταφυσικής και τοποθετεί την ύπνωση στη σωστή της θέση


ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΡΑΣΤΕΣ
Μπορούν δύο εραστές (πρώην ή και νυν) να είναι φίλοι;

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΟΚΑ (ΚΑΦΕ) ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ
Σλουρπ! Ξέρετε ότι μπορείτε να πειραματιστείτε πολύ με αυτήν τη συνταγή;


ΚΑΡΙΟΚΕΣ
Για να υπάρχει ένα γλυκάκι στο ψυγείο


CHOCO-COCO
Μην τρελαίνεστε. Δεν είναι τόσο κουφό όσο ακούγεται


ΠΑΣΤΕΛΙ
Η πιο εύκολη συνταγή


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΧΛΑΔΙ
Πώς ένα δροσερό γλυκό μπορεί να γίνει


ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ
Αναλαφρή γεύση και άρωμα λεμονιού με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη