ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Φρέσκα κολοκυθάκια, μοτσαρέλα, φέτα και μπέικον


Ανήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6388 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 105 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
1 κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα
1 κύβο φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 3-31/2 κούπες)
 
Για τη γέμιση:
4 πράσινα κολοκυθάκια
2 μπάλες μοτσαρέλα
4 φέτες μπέικον
½ φλιτζάνι φέτα
2 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί
Αλάτι
Ρίγανη ή δυόσμο
Ελαιόλαδο
 
Πως το κάνουμε:
Μέσα στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά (η μαγιά πρέπει να είναι φρέσκια. Η μαγιά σε φακελάκι δίνει μια τελείως διαφορετική γεύση στη ζύμη).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Με το εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές μακριές λωρίδες (εκτός αν είσαστε μάστορες και τα καταφέρνετε το ίδιο καλά και με ένα απλό μαχαίρι).
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσουν.
Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και τα βράζουμε για λίγο εκεί μέσα να μαλακώσουν και όχι να ψηθούν.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι εκεί μέσα.
Αν λαδώσετε τα χέρια σας το ζυμάρι ανοίγει πολύ εύκολα, ξεκινώντας να το απλώνετε από το κέντρο προς τα έξω.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα αρταίνουμε με ρίγανη ή δυόσμο.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια και μετά τη φέτα θρυμματισμένη.
Τέλος ρίχνουμε το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.
 
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Νανού Νικολά, από: Αθήνα 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


(VIDEO) Ο JEDI ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ

May the force be with you, ή πόσο εύπιστοι είναι οι άνθρωποι (video)


ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΑΥΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗ ΓΗ

Όταν η ηλιθιότητα ξεπερνά τη λογική, ακούμε τέτοιες ειδήσεις


ΝΑΤΑ ΜΑΣ! ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ


ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΩΒΡΑΚΟ... ΝΑ ΜΟΥ ΠΛΥΝΕΙΣ ΕΝΑ

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ, ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΛΥΣΣΑΝΕ ΓΙΑ ΣΕΞ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΣΕΞΟΥΑΛ.


ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ (MEGA ANT1 ΣΚΑΙ ALPHA...)


GALAXY TRACKER ΑΚΟΜΑ DOWN - ΟΥΤΕ ΕΝΑ INDEX ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ;

Ποια είναι η αλήθεια για τον Galaxy Tracker;

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΣΟΒΟΦ: ο κινούμενος ήλιος
Τι μορφή παίρνει ο φόβος στο μυαλό του καθενός; Σκοτάδι; Θηρίο; Ερπετό;


Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΣ Η ΔΡΑΧΜΗ
ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ


ΟΜΟΡΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ
Μυστικά και συμβουλές για ομορφιά με φυσικά προϊόντα


ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Η συγγραφέας του Πρόβα Νυφικού ξαναχτυπά ...ευχάριστα


Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ - ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ή πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα παραμύθι σε μάθημα (αυτό τώρα είναι καλό;)


ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΘΑΝΑΤΟΙ
Βιογραφίες θανάτου που εν - διαφέρουν!