ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Φρέσκα κολοκυθάκια, μοτσαρέλα, φέτα και μπέικον


Ανήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6542 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 105 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
1 κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα
1 κύβο φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 3-31/2 κούπες)
 
Για τη γέμιση:
4 πράσινα κολοκυθάκια
2 μπάλες μοτσαρέλα
4 φέτες μπέικον
½ φλιτζάνι φέτα
2 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί
Αλάτι
Ρίγανη ή δυόσμο
Ελαιόλαδο
 
Πως το κάνουμε:
Μέσα στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά (η μαγιά πρέπει να είναι φρέσκια. Η μαγιά σε φακελάκι δίνει μια τελείως διαφορετική γεύση στη ζύμη).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Με το εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές μακριές λωρίδες (εκτός αν είσαστε μάστορες και τα καταφέρνετε το ίδιο καλά και με ένα απλό μαχαίρι).
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσουν.
Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και τα βράζουμε για λίγο εκεί μέσα να μαλακώσουν και όχι να ψηθούν.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι εκεί μέσα.
Αν λαδώσετε τα χέρια σας το ζυμάρι ανοίγει πολύ εύκολα, ξεκινώντας να το απλώνετε από το κέντρο προς τα έξω.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα αρταίνουμε με ρίγανη ή δυόσμο.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια και μετά τη φέτα θρυμματισμένη.
Τέλος ρίχνουμε το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.
 
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Νανού Νικολά, από: Αθήνα 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΝΕ ΔΥΟ - ΔΥΟ ΣΤΟ WC;

Ε, τώρα ξέρεις. Γι αυτό!


ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ACROBAT READER (ΛΥΘΗΚΕ)

Ζητάει το AcrobatRead.msi (SOLVED)


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΦΕΡΕΙ ΣΠΑΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Για να μη χαλάει τη Rols Royce του! (VIDEO)


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ STAR

Ναι, πάει όπισθεν και δεν αφήνουν ίχνη τα λάστιχα. Δεν θέλει πολύ μυαλό.


Α ΜΩΡΗ ΚΑΜΠΙΑ!

ΝΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΕΚΦΡΑΣΗ!


Η ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΟΥ SPIDER-MAN


50 ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΟΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΙΑ

Ο ΠΑΠΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΜΑΓΟ...


ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ - ΝΑΙ, ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ

ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Η ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;


ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΜΑΤΑ;

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑΣ

Ιστορικό μυθιστόρημα


ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Το καλύτερο βιβλίο για τους βιβλιοφάγους


ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΦΟΥΣ

Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να περιγράψει κανείς ένα ασήμαντο επεισόδιο;


Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ - ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

ή πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα παραμύθι σε μάθημα (αυτό τώρα είναι καλό;)


ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ

Δέκα ιστορίες, δέκα μικρές αφηγήσεις


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΝΕΥΡΩΤΙΚΟΥ

Θαυμάσιο βιβλίο, αυτοβιογραφικό (;), συγκινητικό


SEX & FOOD

Ψάχνοντας για το ελιξίριο του έρωτα και της ηδονής


Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ LSD

Ένα βιβλίο που περνάει μηνύματα - συναισθήματα και σίγουρα συγκλονίζει.


Το Γεύμα

Το έκανα… για να δεις. Γιατί άλλο πράγμα είναι να σου λένε κι άλλο να βλέπεις με τα μάτια σου