ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ

Ο λουκουμάς της ελληνικής παραλίας!


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 67642 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 755 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
3 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλτζ χλιαρό φρέσκο γάλα
1 κύβο μαγιά φρέσκια ή 2 φακελάκια ξερή
2 κουταλιές βούτυρο τύπου βιτάμ ή soft για άλειμμα
3 κουταλιές ζάχαρη (άσπρη κρυσταλλική)
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες (λουβιά)
½ σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ.
Στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να το κάψουμε. Ίσα που να λιώσει!
Kάνουμε μια τρύπα στη μεση του αλευριού και ρίχνουμε εκεί το γάλα με τη μαγιά, το βούτυρο, το αλάτι και τις βανίλιες.
Αρχίζουμε σιγά σιγά να ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υλικά στο κέντρο. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν διπλασιαστεί φτιάχνουμε τους λουκουμάδες ή ανοίγοντας το ζυμάρι σε φύλλο πάχους ½ εκατοστού όπου το κόβουμε σε κύκλους με τσέρκι (κουπατ) ή φτιάχνουμε ένα κορδόνι το οποίο το κόβουμε και ενώνουμε τις άκρες φτιάχνοντας δαχτυλίδια.
Αφήνουμε τους λουκουμάδες σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσουν ξανά ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, στην τρύπα, έτσι ώστε το φούσκωμα να μην κλείσει την τρύπα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι καίμε καλαμποκέλαιο και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες.
Όταν ροδίσουν είναι έτοιμοι. Απλά τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη και (προαιρετικά) κανέλα.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ chef X (tsoukali.gr): Όλο το παραπάνω μπορεί να γίνει και στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα. Τους λουκουμάδες εγώ τους ανοίγω με το χέρι, χωρίς τσέρκι. Ζυμώνω μια μπάλα, την πλαταίνω ξεκινώντας από το κέντρο προς τις άκρες. Μετά πιέζω πολύ το ζυμάρι στο κέντρο ώστε να λεπτύνει και στο τέλος να τρυπήσει. Έτσι έχω λουκουμάδες χωρίς "ραφή".
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


BSOD AFTER BIOS UPDATE? - ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ BIOS UPDATE;

HOW TO FIX IT - ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙΣ


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΗ ΛΕΕΙ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ, ΕΝΩ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΑ


CHEESUS CHRIST ΕΣΥ SUPERSTAR

ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ


ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ - ΨΟΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ!

...επειδή πιο αγράμματος πεθαίνεις! Τα πάντα είναι μεταλλαγμένα.


ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΑΤΑ ΔΕΝ ΠΛΗΤΤΕΙ ΠΟΤΕ

ΑΧ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΑΤΕΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΝΟΥΝ ΤΗ ΜΟΥΣΟΥΔΑ ΤΟΥΣ


ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

ΚΑΤΑΛΑΜΠΑ, ΕΓΚΩ ΣΤΟ ΚΩΡΑ ΜΟΥ ΗΜΟΥΝ ΑΡΚΙΤΕΚΤΟΝΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)
Ενδιαφέρον βιβλίο για το πώς να επικοινωνούμε χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα σε εμάς και στους άλλους


ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Η συγγραφέας του Πρόβα Νυφικού ξαναχτυπά ...ευχάριστα


ΟΔΟΣ ΑΙΣΧΥΛΟΥ
Αμμόχωστος (Βαρώσι 1953 - 1960): Ιστορικό μυθιστόρημα


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ - Δ ΤΕΥΧΟΣ
Μαθαίνω να μοιράζομαι και να βοηθάω - Αναπτύσσω συναισθηματική νοημοσύνη


Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ
Σπονδυλωτό έργο με πολύ καλή γραφή


ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ
Σοφία της Ανατολής και των Σούφι