ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΛΑΣΙΚΟΙ

Η κλασική παραδοσιακή συνταγή. Πολύ δύσκολο να αποτύχει


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 53325 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 635 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι μαλακό
250 γρ. βούτυρο (καλής ποιότητας)
80 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. αμύγδαλα
1 σφηνάκι κονιάκ (καλής ποιότητας)
¼ κ.γ. σόδα
ανθόνερο
 
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά.
Αλλάζουμε το σύρμα του μίξερ σε αυτό που είναι για μαλακές ζύμες (αν δεν έχει ειδικό, τότε αυτά που είναι σαν τιρμπουσόν. Στα μεγάλα μίξερ αυτό που μοιάζει με ρακέτα.) 
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και ρίχνουμε 80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη, ένα σφηνάκι κονιάκ, 80 γραμμάρια αμυγδαλόψυχα (αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα στο γουδί ή στο μούλτι για πιο χοντροκομένα). Κοσκινίζουμε το αλεύρι (500 γραμμάρια) και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα.
Τα δουλεύουμε στο μίξερ στο γρήγορο για 5 λεπτά και στο αργό για 5 λεπτά.
Το πλάθουμε σε σχήμα κουραμπιέ ή με φόρμες σε αστεράκια, φεγγαράκια, καμπάνες κ.λπ.
Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγουν απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη. Το πόσο θα τους πασπαλίσουμε είναι προσωπικό γούστο του καθενός.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ξύσμα πορτοκαλιού μέσα στη ζύμη προσθέτει πολύ ωραία γεύση.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 2: Αντί να τους αχνοζαχαρώσετε, δεν τους ραντίζετε με ανθόνερο, αλλά τους βουτάτε σε λιωμένη σοκολάτα και τους αφήνετε πάνω σε μια σίτα να παγώσει η σοκολάτα. Σε συνδυασμό με την παρέμβαση 1 γίνονται μούρλια.

Οι περισσότεροι που εκτύπωσαν αυτή τη συνταγή εκτύπωσαν και τις συνταγές:
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΕΠIΚΑΛΥΨΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΠΛΕΥΡΟ

...και για τον Αδάμ πηλό και ροχάλα!


ΘΑ ΚΑΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΟΣΟΙ ΤΡΩΤΕ ΛΑΔΙ...

...ΕΛΙΕΣ, ΟΜΩΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΟΣΕΣ ΘΕΛΕΤΕ


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ - ΕΒΡΟ - EURO

Πάει το μπλε, τώρα πρασινίζει και έχει πάνω και τη λέξη ΕΒΡΟ για τους Βούλγαρους...


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ DISNEY ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ...

...και τι σημαίνει να είσαι έγχρωμος!


ΞΕΦΤΙΛΗΣΕ ΤΟ STAR (και τα άλλα κανάλια) Η JENNIFER ANISTON

Δεν έχει επισκεφτεί την Ελλάδα από το 1997 και διαψεύδει τις ειδήσεις που την θέλουν κάθε καλοκαίρι και σε άλλο νησί!


BOOKING.COM, ΤΕΛΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ 1,5 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΙΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


TIKTOKEΡ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΦΟΝΟ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΕΣΤΗΣΕ ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ


ΟΙ KISS ΑΒΑΦΟΙ

...και οι μαλακίες που κυκλοφορούν στο FB


ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ

ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΝ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΜΑΝΙΕΣ, ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕΙΡΑΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΜΟΣ


ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ

Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Καυτή Σοκολάτα»


ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Πολύ παλιό - σχεδόν ξεπερασμένο


ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΛΟΟΥΝ

Ένας επαγγελματίας κλόουν χωρίζει και καταρρέει


Ο ΡΑΦΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Το τρίπτυχο της επιτυχίας: σεξ - βία - μυστήριο


ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ ΞΑΝΑ

Αστυνομική περιπέτεια στο στυλ LOST


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Οι πρώτες σελίδες: σκοτεινά συναισθήματα που έρχονται στο φως, μια εξομολόγηση πριν το τέλος


ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Αχ τι μας κάνει αυτή η έκθεση της Κλαυθμώνος!


ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ILLICIUM VERUM

Μια ερωτική ιστορία με πολλές ανατροπές