ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΛΑΣΙΚΟΙ

Η κλασική παραδοσιακή συνταγή. Πολύ δύσκολο να αποτύχει


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 52433 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 635 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι μαλακό
250 γρ. βούτυρο (καλής ποιότητας)
80 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. αμύγδαλα
1 σφηνάκι κονιάκ (καλής ποιότητας)
¼ κ.γ. σόδα
ανθόνερο
 
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά.
Αλλάζουμε το σύρμα του μίξερ σε αυτό που είναι για μαλακές ζύμες (αν δεν έχει ειδικό, τότε αυτά που είναι σαν τιρμπουσόν. Στα μεγάλα μίξερ αυτό που μοιάζει με ρακέτα.) 
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και ρίχνουμε 80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη, ένα σφηνάκι κονιάκ, 80 γραμμάρια αμυγδαλόψυχα (αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα στο γουδί ή στο μούλτι για πιο χοντροκομένα). Κοσκινίζουμε το αλεύρι (500 γραμμάρια) και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα.
Τα δουλεύουμε στο μίξερ στο γρήγορο για 5 λεπτά και στο αργό για 5 λεπτά.
Το πλάθουμε σε σχήμα κουραμπιέ ή με φόρμες σε αστεράκια, φεγγαράκια, καμπάνες κ.λπ.
Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγουν απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη. Το πόσο θα τους πασπαλίσουμε είναι προσωπικό γούστο του καθενός.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ξύσμα πορτοκαλιού μέσα στη ζύμη προσθέτει πολύ ωραία γεύση.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 2: Αντί να τους αχνοζαχαρώσετε, δεν τους ραντίζετε με ανθόνερο, αλλά τους βουτάτε σε λιωμένη σοκολάτα και τους αφήνετε πάνω σε μια σίτα να παγώσει η σοκολάτα. Σε συνδυασμό με την παρέμβαση 1 γίνονται μούρλια.

Οι περισσότεροι που εκτύπωσαν αυτή τη συνταγή εκτύπωσαν και τις συνταγές:
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΕΠIΚΑΛΥΨΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Βλέπει κανείς το λιοντάρι;

Ώρες ατέλειωτης αναμονής... ευτυχώς το λιοντάρι είναι χορτάτο!


ΚΑΝΕ LIKE ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΙΣ

...πάντα όταν το βλέπεις να κάνεις like


ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ...

...ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ


BOOKING.COM, ΤΕΛΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ 1,5 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΙΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


Ο ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Ευτυχώς που ήταν ντυμένος, δεν λέτε;


O ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ! ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΣ

Ο τηλεμαϊντανός συνεχίζει να κάνει εμφανίσεις σε κόμματα, όπως και σε κανάλια

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΜΕΘΗΣ
Τα περίεργα ονόματα και οι αναφορές σε μη δόκιμους όρους εμποδίζουν την απόλαυση της ανάγνωσης


ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Το φως της επιστήμης στη σύγχυση της νέας εποχής


ΧΑΜΕΝΟ ΧΤΕΣ
Γιατί μου θυμίζει το σενάριο της ταινίας "Αλίμονο στους νέους" με το Δ. Χορν


Η ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΥΑΙΝΑΣ
ποιηση


ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ
Όπως πάντα, το βιβλίο είναι καλύτερο από την ταινία...


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ - Δ ΤΕΥΧΟΣ
Μαθαίνω να μοιράζομαι και να βοηθάω - Αναπτύσσω συναισθηματική νοημοσύνη

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
...αυτά τα είχε η Κοκκινοσκουφίτσα στο καλάθι για τη γιαγιά... δεν φτάσανε ποτέ στη γιαγιά... φαγωθήκαν


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΕΤΕΣ
Το σοκολατένιο γλυκό του ενός λεπτού


ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
Τσουρέκι χριστουγέννων με τέλεια γεύση


ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑΣ
…όταν η καρυδόπιτα μπορεί να φαγωθεί με τα χέρια


ΣΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ
Αχτύπητος συνδυασμός


ΒΡΩΣΙΜΗ ΚΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Τρώγεται, κολλάει τα πάντα και είναι λευκή (ή όποιο άλλο χρώμα θέλετε)