ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΛΑΣΙΚΟΙ

Η κλασική παραδοσιακή συνταγή. Πολύ δύσκολο να αποτύχει


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 52659 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 635 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι μαλακό
250 γρ. βούτυρο (καλής ποιότητας)
80 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. αμύγδαλα
1 σφηνάκι κονιάκ (καλής ποιότητας)
¼ κ.γ. σόδα
ανθόνερο
 
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά.
Αλλάζουμε το σύρμα του μίξερ σε αυτό που είναι για μαλακές ζύμες (αν δεν έχει ειδικό, τότε αυτά που είναι σαν τιρμπουσόν. Στα μεγάλα μίξερ αυτό που μοιάζει με ρακέτα.) 
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και ρίχνουμε 80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη, ένα σφηνάκι κονιάκ, 80 γραμμάρια αμυγδαλόψυχα (αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα στο γουδί ή στο μούλτι για πιο χοντροκομένα). Κοσκινίζουμε το αλεύρι (500 γραμμάρια) και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα.
Τα δουλεύουμε στο μίξερ στο γρήγορο για 5 λεπτά και στο αργό για 5 λεπτά.
Το πλάθουμε σε σχήμα κουραμπιέ ή με φόρμες σε αστεράκια, φεγγαράκια, καμπάνες κ.λπ.
Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγουν απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη. Το πόσο θα τους πασπαλίσουμε είναι προσωπικό γούστο του καθενός.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ξύσμα πορτοκαλιού μέσα στη ζύμη προσθέτει πολύ ωραία γεύση.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 2: Αντί να τους αχνοζαχαρώσετε, δεν τους ραντίζετε με ανθόνερο, αλλά τους βουτάτε σε λιωμένη σοκολάτα και τους αφήνετε πάνω σε μια σίτα να παγώσει η σοκολάτα. Σε συνδυασμό με την παρέμβαση 1 γίνονται μούρλια.

Οι περισσότεροι που εκτύπωσαν αυτή τη συνταγή εκτύπωσαν και τις συνταγές:
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΕΠIΚΑΛΥΨΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ

ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ;


ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ BODY PAINTING

...ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΙΣ


ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΤΟ GOOGLE ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ

Δείτε τα γαλανά νερά ΠΡΙΝ τη λειτουργεία του μεταλλείου και ΜΕΤΑ


ΚΑΝΟΝΑΣ: ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΖΗΜΙΑ

ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ.


ΣΚΑΤΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ

Sunderland, Αγγλία. 57 από τους διαγωνιζόμενους έπαθαν διάρροια από μολυσμένο νερό ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ;


ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ...

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ;


ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ; ΟΜΙΛΙΑ; ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ; ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!


ΠΟΥ ΠΑΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!
Είναι ιδέα μου ή το να βρεις το ταίρι σου είναι πιο δύσκολο από το να βρεις το φάρμακο για τον καρκίνο;


ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ
Δύο ιστορίες σαν μυθιστόρημα εξελίσσονται παράλληλα...


ΠΟΥΣΙ
Έπεσε το πούσι αποβραδίς- το καραβοφάναρο χαμένο -κι έφτασες χωρίς να σε προσμένω μες στην τιμονιέρα να με δεις...


ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
Συλλογή διηγημάτων του Γιώργου Πολυράκη