ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΛΑΣΙΚΟΙ

Η κλασική παραδοσιακή συνταγή. Πολύ δύσκολο να αποτύχει


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 52920 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 635 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι μαλακό
250 γρ. βούτυρο (καλής ποιότητας)
80 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. αμύγδαλα
1 σφηνάκι κονιάκ (καλής ποιότητας)
¼ κ.γ. σόδα
ανθόνερο
 
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά.
Αλλάζουμε το σύρμα του μίξερ σε αυτό που είναι για μαλακές ζύμες (αν δεν έχει ειδικό, τότε αυτά που είναι σαν τιρμπουσόν. Στα μεγάλα μίξερ αυτό που μοιάζει με ρακέτα.) 
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και ρίχνουμε 80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη, ένα σφηνάκι κονιάκ, 80 γραμμάρια αμυγδαλόψυχα (αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα στο γουδί ή στο μούλτι για πιο χοντροκομένα). Κοσκινίζουμε το αλεύρι (500 γραμμάρια) και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα.
Τα δουλεύουμε στο μίξερ στο γρήγορο για 5 λεπτά και στο αργό για 5 λεπτά.
Το πλάθουμε σε σχήμα κουραμπιέ ή με φόρμες σε αστεράκια, φεγγαράκια, καμπάνες κ.λπ.
Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγουν απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη. Το πόσο θα τους πασπαλίσουμε είναι προσωπικό γούστο του καθενός.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ξύσμα πορτοκαλιού μέσα στη ζύμη προσθέτει πολύ ωραία γεύση.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 2: Αντί να τους αχνοζαχαρώσετε, δεν τους ραντίζετε με ανθόνερο, αλλά τους βουτάτε σε λιωμένη σοκολάτα και τους αφήνετε πάνω σε μια σίτα να παγώσει η σοκολάτα. Σε συνδυασμό με την παρέμβαση 1 γίνονται μούρλια.

Οι περισσότεροι που εκτύπωσαν αυτή τη συνταγή εκτύπωσαν και τις συνταγές:
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΕΠIΚΑΛΥΨΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΟΙΟ 4G; Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ

...και με αποδείξεις!


VIVA LA EVOLUCION

ΖΗΤΩ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ...η ποια;


ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ

ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΓΑΜΩ!


ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ...ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ

Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να δείτε τι κουφάλα επιστήμη που είναι η Στατιστική


ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΠΑΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ;

ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΑΝΤΟΥΦΛ. ΔΕΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΒΙΕΛΑ


ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ: ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Η ΕΚΦΡΑΣΗ

Μα είναι τόσο απλό, σαν το αυγό του Κολόμβου

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΜΠΡΙΣΙΝΓΚΡ
Το τρίτο βιβλίο της σειράς που θα σας ενθουσιάσει (όπως και τα άλλα δύο άλλωστε)


ΥΠΑΤΙΑ
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Πολύ καλό βιβλίο, έξυπνη ιδέα, νορμάλ εικονογράφηση ...αλλά λίγο βρε παιδί μου.


ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
Ο Κομφούκιος στη ζωή μας σήμερα


ΤΟ ΝΑΙ-ΟΧΙ. Στη χώρα των διαπραγματεύσεων
Ναι είναι καλό, Όχι δεν είναι καλό...


’λλη μια επιστροφή Ταξίδι στο Λουγκάνο
Ο Λιάκος είναι underground. To ίδιο θα πεις και για το βιβλίο του όταν το διαβάσεις.