ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΛΑΣΙΚΟΙ

Η κλασική παραδοσιακή συνταγή. Πολύ δύσκολο να αποτύχει


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 52032 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 632 φορές.




Nena Georgiadou Psixologos

Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι μαλακό
250 γρ. βούτυρο (καλής ποιότητας)
80 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. αμύγδαλα
1 σφηνάκι κονιάκ (καλής ποιότητας)
¼ κ.γ. σόδα
ανθόνερο
 
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά.
Αλλάζουμε το σύρμα του μίξερ σε αυτό που είναι για μαλακές ζύμες (αν δεν έχει ειδικό, τότε αυτά που είναι σαν τιρμπουσόν. Στα μεγάλα μίξερ αυτό που μοιάζει με ρακέτα.) 
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και ρίχνουμε 80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη, ένα σφηνάκι κονιάκ, 80 γραμμάρια αμυγδαλόψυχα (αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα στο γουδί ή στο μούλτι για πιο χοντροκομένα). Κοσκινίζουμε το αλεύρι (500 γραμμάρια) και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα.
Τα δουλεύουμε στο μίξερ στο γρήγορο για 5 λεπτά και στο αργό για 5 λεπτά.
Το πλάθουμε σε σχήμα κουραμπιέ ή με φόρμες σε αστεράκια, φεγγαράκια, καμπάνες κ.λπ.
Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγουν απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη. Το πόσο θα τους πασπαλίσουμε είναι προσωπικό γούστο του καθενός.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ξύσμα πορτοκαλιού μέσα στη ζύμη προσθέτει πολύ ωραία γεύση.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 2: Αντί να τους αχνοζαχαρώσετε, δεν τους ραντίζετε με ανθόνερο, αλλά τους βουτάτε σε λιωμένη σοκολάτα και τους αφήνετε πάνω σε μια σίτα να παγώσει η σοκολάτα. Σε συνδυασμό με την παρέμβαση 1 γίνονται μούρλια.

Οι περισσότεροι που εκτύπωσαν αυτή τη συνταγή εκτύπωσαν και τις συνταγές:
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΕΠIΚΑΛΥΨΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!



 THERAPIST IN GREECE
     ;

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΤΖΙΝΙ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΕΥΧΕΣ

Και πώς μπορείς να του τη φέρεις!


ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΔΥΜΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ

Υπάρχουν όμως ηλίθιοι άνθρωποι


ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

ΜΠΟΥΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ


ΠΑΠΑΠΑΡΕΛΑΣΗ

Αυτή δεν είναι παρέλαση, είναι παπαπαρέλαση!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13. Ο JASON ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΟΥ

χα χα χα χα χα χα χα χα χα


ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ WINDOWS 10 UPDATE

ΑΕΙ ΧΑΣΟΥ MICROSOFT...

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΠΟΥΚΙΑ
Αληθινές Ερωτικές Ιστορίες με Γεύσεις


ΤΟ ΑΛΟΓΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Ιξεις Αφίξεις - ουκ εν τω πολέμω θνίξεις!


ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΡΑΣΤΕΣ
Μπορούν δύο εραστές (πρώην ή και νυν) να είναι φίλοι;


ΟΔΟΣ ΑΙΣΧΥΛΟΥ
Αμμόχωστος (Βαρώσι 1953 - 1960): Ιστορικό μυθιστόρημα


ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ
Ένας χάρτης για ενήλικες


ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ
Τι ξέρουμε για τα παιδιά μας; Τίποτα!

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΠΑΝΑΝΑΚΙΑ
Για μικρά και μέγάλα παιδιά


BROWNIES
Μικρά σοκολατένια γλυκάκια


ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ
Σκαλοπάτι και απόλαυση


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
Εύκολες στην παρασκευή, ευκολότερες στην παραλλαγή


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ
...αφού η διαφήμιση στην TV λέει ότι αδυνατίζουν!


ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Μια βελούδινη απόλαυση που θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανισκο