ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

Παραδοσιακή σπιτική νοστιμιά


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 69433 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 485 φορές.




Nena Georgiadou Psixologos

Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό παστό μπακαλιάρο
½ κιλό ώριμες ντομάτες
½ κούπα λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
½ κούπα ελαιόλαδο
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
Μαϊντανό (αν πάρετε ψιλοκομένο τότε 2 κ.σ.)
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο) σε σκόνη και σε κόκκους
 
Πως το κάνουμε:
Το βράδυ κόβουμε τον μπακαλιάρο σε 5 μερίδες και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για να ξαλμυρίσει. Αλλάζουμε το νερό ανά μισή ώρα για 3 φορές και τον αφήνουμε όλο το βράδυ.
Το άλλο πρωί αλλάζουμε το νερό και μετά από μία ώρα το αλλάζουμε και πάλι.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες για τσιγάρισμα.
Αποφλοιώνουμε τις τομάτες και σε ένα μπολ τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα με μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε ½ κούπα ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Τσιγαρίζουμε κι ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.
Μόλις χρυσαφίσουν ρίνουμε τις αποφλοιωμένες και κομμένες ντομάτες, μισή κούπα λευκό κρασί (όχι όμως ρετσίνα), δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι (6-8 κόκκους και με το χέρι λίγο τριμμένο).
Ανακατεύουμε για δύο λεπτά και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Πρέπει να είναι λίγο λιγότερο από αυτό που μας αρέσει (γιατί θα εξατμιστεί το νερό και θα ενισχυθεί η γεύση του).
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αλάτι από αλάτι - μάρκα από μάρκα διαφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην ισχύ του.
Μόλις πάρει βράση χαμηλόνουμε τη φωτιά στο χαμηλό (ίσα που να βράζει), κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τον μπακαλιάρο μέσα του.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά περίπου.
Αν θέλετε να βγει ζουμερό τότε σκεπάστε το με ένα αλουμινόχαρτο ή στα 15 λεπτά ρίξτε ένα κρασοπότηρο ζεστό νερό μέσα στο ταψί. 

ΜΗΝ βάλετε ντομάτες μέσα. Θα απορροφήσουν τη γεύση.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΜΑΘΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΒΑΛΑΜΕ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ - ΙΕΚ ΖΗΤΑ


ΡΕ ΣΙΛΑ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΝΘΕΡΑ ΣΟΥ;

ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ! ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΩ. Ε, ΣΚΑΨΕ ΛΙΓΟ!


ΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΩΡΑ

χα χα χα χα!


ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΤΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ: ΓΩΓΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ

Κανείς μας δεν περίμενε να δει ποιος θα νικήσει. Και όμως. Η Γωγώ τους έθαψε όλους!


ΝΑ! ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΡΩΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ!


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

...ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΥΑΙΝΑΣ
ποιηση


ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ
Αν δεν ήταν Λιβάνης θα μπορούσε να ήταν Βίπερ Νόρα


ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΛΟΟΥΝ
Ένας επαγγελματίας κλόουν χωρίζει και καταρρέει


ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΖΩ - ΣΥΓΚΡΑΤΩ - ΜΑΘΑΙΝΩ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
Μια νεαρή κοπέλα, σμιλεμένη από τη γαλλοτραφή Πολίτισσα μάνα της, μεγαλώνει ανυποψίαστη στη Νίσυρο της λάβας και της γύμνιας


ΛΙΓΗ ΖΩΗ
Ευκολοδιάβαστο, αν και τεράστιο.

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
Το αγαπημένο μας κέικ καρότου τώρα και σε μπισκότο!!!


ΑΜΥΓΑΛΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Τέλειο σοκολατάκι με μόνο 2 υλικά!


CHOCO-COCO
Μην τρελαίνεστε. Δεν είναι τόσο κουφό όσο ακούγεται


ΜΠΙΣΚΟΤΟ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ
Γευστικός συνδυασμός μπισκότου και τραγανής φλωρεντίνας


ΥΓΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Κολασμένη τούρτα για chocoholics


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Απίστευτο γλυκό, απίστευτα εύκολο στην παρασκευή