ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

Παραδοσιακή σπιτική νοστιμιά


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 70685 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 487 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό παστό μπακαλιάρο
½ κιλό ώριμες ντομάτες
½ κούπα λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
½ κούπα ελαιόλαδο
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
Μαϊντανό (αν πάρετε ψιλοκομένο τότε 2 κ.σ.)
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο) σε σκόνη και σε κόκκους
 
Πως το κάνουμε:
Το βράδυ κόβουμε τον μπακαλιάρο σε 5 μερίδες και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για να ξαλμυρίσει. Αλλάζουμε το νερό ανά μισή ώρα για 3 φορές και τον αφήνουμε όλο το βράδυ.
Το άλλο πρωί αλλάζουμε το νερό και μετά από μία ώρα το αλλάζουμε και πάλι.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες για τσιγάρισμα.
Αποφλοιώνουμε τις τομάτες και σε ένα μπολ τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα με μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε ½ κούπα ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Τσιγαρίζουμε κι ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.
Μόλις χρυσαφίσουν ρίνουμε τις αποφλοιωμένες και κομμένες ντομάτες, μισή κούπα λευκό κρασί (όχι όμως ρετσίνα), δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι (6-8 κόκκους και με το χέρι λίγο τριμμένο).
Ανακατεύουμε για δύο λεπτά και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Πρέπει να είναι λίγο λιγότερο από αυτό που μας αρέσει (γιατί θα εξατμιστεί το νερό και θα ενισχυθεί η γεύση του).
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αλάτι από αλάτι - μάρκα από μάρκα διαφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην ισχύ του.
Μόλις πάρει βράση χαμηλόνουμε τη φωτιά στο χαμηλό (ίσα που να βράζει), κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τον μπακαλιάρο μέσα του.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά περίπου.
Αν θέλετε να βγει ζουμερό τότε σκεπάστε το με ένα αλουμινόχαρτο ή στα 15 λεπτά ρίξτε ένα κρασοπότηρο ζεστό νερό μέσα στο ταψί. 

ΜΗΝ βάλετε ντομάτες μέσα. Θα απορροφήσουν τη γεύση.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΩΣ ΠΗΡΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ


ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΑΡΣΑ


ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ Η ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ;

ΑΓΝΩΣΤΑΙ ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ


TO CLICKBAIT ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΑ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ SITES. ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑ

ΧΙΟΝΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΑΓΡΙΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΠΟ ...ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, Ο,ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΚΑΤΩ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ

(ΜΠΑ, ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΤΟΥ)


Top Gear The Great African Adventure - ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ

OK, προς το παρόν δεν έχουν βγει υπότιτλοι. Αν όμως ξέρεις αγγλικά και είσαι παράνομος το βλέπεις από τους πρώτους! ΝΤΡΟΠΗ!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ
Διαβάστε το επειδή ...τα καλά ελληνικά βιβλία στον τομέα αυτό είναι λίγα


Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Πως να δώσετε νόημα στη ζωή σας μέσω της προσφοράς προς τους άλλους


ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΟΡΤΑ
Διηγήματα που θα σε κάνουν να σκεφτείς και να ...αισθανθείς


ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ
Ένα απόλυτα χρήσιμο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας


ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
Ημερολόγιο Απεξάρτησης από τη Μανία Κατανάλωσης


Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ
Τα καλύτερα (;) μικρά έργα του Feynman