ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

Παραδοσιακή σπιτική νοστιμιά


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 70225 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 486 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό παστό μπακαλιάρο
½ κιλό ώριμες ντομάτες
½ κούπα λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
½ κούπα ελαιόλαδο
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
Μαϊντανό (αν πάρετε ψιλοκομένο τότε 2 κ.σ.)
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο) σε σκόνη και σε κόκκους
 
Πως το κάνουμε:
Το βράδυ κόβουμε τον μπακαλιάρο σε 5 μερίδες και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για να ξαλμυρίσει. Αλλάζουμε το νερό ανά μισή ώρα για 3 φορές και τον αφήνουμε όλο το βράδυ.
Το άλλο πρωί αλλάζουμε το νερό και μετά από μία ώρα το αλλάζουμε και πάλι.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες για τσιγάρισμα.
Αποφλοιώνουμε τις τομάτες και σε ένα μπολ τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα με μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε ½ κούπα ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Τσιγαρίζουμε κι ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.
Μόλις χρυσαφίσουν ρίνουμε τις αποφλοιωμένες και κομμένες ντομάτες, μισή κούπα λευκό κρασί (όχι όμως ρετσίνα), δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι (6-8 κόκκους και με το χέρι λίγο τριμμένο).
Ανακατεύουμε για δύο λεπτά και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Πρέπει να είναι λίγο λιγότερο από αυτό που μας αρέσει (γιατί θα εξατμιστεί το νερό και θα ενισχυθεί η γεύση του).
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αλάτι από αλάτι - μάρκα από μάρκα διαφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην ισχύ του.
Μόλις πάρει βράση χαμηλόνουμε τη φωτιά στο χαμηλό (ίσα που να βράζει), κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τον μπακαλιάρο μέσα του.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά περίπου.
Αν θέλετε να βγει ζουμερό τότε σκεπάστε το με ένα αλουμινόχαρτο ή στα 15 λεπτά ρίξτε ένα κρασοπότηρο ζεστό νερό μέσα στο ταψί. 

ΜΗΝ βάλετε ντομάτες μέσα. Θα απορροφήσουν τη γεύση.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ!


ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ...

ΜΟΝΟ 1 ΣΤΑ 10.000.000 ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!


ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ!

ΑΦΟΥ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΝ! - ΑΠΙΣΤΕ!


ΤΟ FB ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΓΕΛΑΜΕ...


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ SEXY ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙ ΘΑ ΠΕΙ: Ω ΤΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ - Ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ


Ο ΧΩΡΙΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ

...ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΩΤΟΣΤΟΠ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΤΑΣ
Μια συγκλονιστική ιστορία


ΣΚΕΨΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ
Τα μυστικά μιας μεγαλοφυΐας


Εύκολο ξεκίνημα με το FrontPage 2002
To τοπ πρόγραμμα για κατασκευή site


ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
Πολύ παλιό - σχεδόν ξεπερασμένο


ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ;

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΣΟΚΟΜΑΦΙΝΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ασπρόμαυρη απόλαυση


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ
Αγγλική πολυτέλεια αλλά με ελληνική νοστιμιά


ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE
Δροσερό, αρωματικό και φραουλένιο παγωτογλυκό


MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
Μικρά και νόστιμα


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
Σούπερ ζάχαρη, τέλεια γεύση


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ
Για όσους βαρέθηκαν να παιδεύονται