Τι θα χρειαστούμε:
1 μικρό τηγάνι (σαγανάκι)
1 πολύ δυνατή εστία (γκάζι)
Σκληρό τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι)
Αλεύρι (για το αλεύρωμα)
Λάδι (για το τηγάνισμα)
Πως το κάνουμε:
Σαγανάκι ή σαχανάκι είναι το μικρό τηγάνι. Για να πετύχει η συνταγή θέλει πολύ δυνατή φωτιά. Για να μη γελιόμαστε, θέλει εστία γκαζιού.
Εγώ, όμως, το πετυχαίνω και στην κεραμική εστία. Όχι επειδή είμαι μάγκας, αλλά επειδή έχω μαντεμένιο τηγάνι. Το μαντεμένιο τηγάνι ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία στην κεραμική εστία.
Μην δοκιμάσετε με κλασικό ανοξείδωτο τηγάνι, θα αποτύχετε.
Στην εστία γκαζιού και ένα απλό αλουμινένιο τηγάνι κάνει.
Κόβουμε το τυρί σε ομοιόμορφη φέτα. Όχι σε τρίγωνο, όπως συνηθίζουμε να κόβουμε τα κίτρινα τυριά (επειδή είναι από κεφάλι τυριού). Το κόβουμε όπως κόβουμε το "τυρί φέτα".
Πάχος 1½ με 2½ εκατοστά. Κόψτε με το μάτι. Δεν χρειάζεται να πάρετε χάρακα.
Το βρέχουμε λίγο στη βρύση και το αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε με μισό λεμόνι. Αν θέλει το άτομο που σερβίρεται μπορεί να το λεμονίσει. Μην ρίξετε με το ζόρι εσείς το λεμόνι.
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: βάλτε μπόλικο πιπέρι στο αλεύρι ή πασπαλίστε με πιπέρι πριν αλευρώσετε. Κάντε παραλλαγές με διάφορα πιπέρια. Θα ενθουσιαστείτε.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ Χ.Α.;
Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Α ΤΕΥΧΟΣ
ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
...ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ!!!
Ο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΥΠΝΑΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ...
...ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΛΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ. Α! ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ!
ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΦΡΟΣ;
Η ΜΠΑΤΣΟΣ, Η ΙΕΡΟΔΟΥΛΗ, Η ΟΥΡΑΝΟΣ;
ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΙΩΣΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΣΕ - ΞΥΣΕ
ΤΗ ΜΠΑΝΑΝΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΗ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ
...ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ! ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ;
LG BELLO 2 HOW TO ROOT (for real)
UPDATE AUG. 27. 2016
ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΟΜΟΡΦΗ; ΓΥΡΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΑΝΑΠΟΔΑ!!!
Γύρνα το κεφάλι σου 180 μοίρες και πες το ξανά αν μπορείς!
Η ΓΑΤΑ ΣΟΥ ΚΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
...ΕΣΥ;
ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΡΟΥΛΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥΛΗΣ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ
Το Γεύμα
Το έκανα για να δεις. Γιατί άλλο πράγμα είναι να σου λένε κι άλλο να βλέπεις με τα μάτια σου
ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΒΟΡΒΟΡΥΓΜΟΙ
Ιστορίες γεύσεων ενός μεσογειακού μάγειρα
Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΣΕΦ
Η φιλοσοφία της κινέζικης κουζίνας
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΝΩΣΗ
Οι πανεπιστημιακές εργασίες έπρεπε να έχουν ειδική προειδοποίηση
PING ΕΝΑΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΙΜΝΗ
Καλό βιβλίο με το ζόρι δεν γίνεται. Θέλει έμπνευση
ΣΚΕΨΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ
Τα μυστικά μιας μεγαλοφυΐας
ΠΑΟΥΛΑ
45η χιλιάδα
ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Πολύ καλό βιβλίο, έξυπνη ιδέα, νορμάλ εικονογράφηση ...αλλά λίγο βρε παιδί μου.