ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ Gourmet a la μπατιρέ

Συνταγή από το βιβλίο Γκουρμέ α λα μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο


Ανήκει στην κατηγορία: FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 3953 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 11 φορές.






Τι θα χρειαστούμε
500 γρ. σκληρό αλεύρι
1 κύβο φρέσκια μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. χοντρό αλάτι
1 κ.σ. δεντρολίβανο
2/3 φλτζ χλιαρό νερό
Συνταγή από το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο
 
Πως το φτιάχνουμε
Ένα αρτοσκεύασμα που μπορεί επάξια να γίνει ένα ελαφρύ δείπνο και να συνοδέψει λίγο τυρί και μερικές ελιές.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά.
Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρι.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα τη ζύμη πατώντας τη με τα δάχτυλα.
Αφήνουμε ξανά τη ζύμη σκεπασμένη για μίση περίπου ώρα.
Κάνουμε με τα δάχτυλα μας λακκούβες στο ζυμάρι και λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και το δεντρολίβανο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, όπως πάντα, φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά.
Σημείωση! Η φοκάτσια είναι ένα είδος ιταλικού ψωμιού σαν τη λαγάνα. Μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια και με άλλα μυρωδικά ή ακόμα με λιαστές ντομάτες. Δεν είναι πίτσα, για αυτό η ποσότητα των μυρωδικών που θα βάζουμε πρέπει να είναι ελάχιστη. 
 
Το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ μπορείτε να το αγοράσετε μέσω PAYPAL στο www.oxigono.gr και να σας αποσταλεί παντού στην Ελλάδα.
Επίσης μπορείτε να το βρείτε στον ΙΑΝΟ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ και άλλα καλά βιβλιοπωλεία.

 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


VIDEO - ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕ 3 ipods

Είναι στα αγγλικά, χωρίς υπότιτλους. Αξίζει, έστω και αν δεν τα καταλάβετε όλα


Ο ΤΙΤΛΟΣ (SUBJECT) ΜΕΤΡΑΕΙ!

ΤΟ 64% ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ EMAIL ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ


ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ Η ΠΙΠΕΡΙΑ ΣΤΗ ΣΤΥΣΗ:

ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ;


ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΝ ΑΧΜΕΤ ΩΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΟΜΒΙΣΤΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ!


ΝΑΤΑ ΜΑΣ! ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ


ΚΑΙ ΤΟ OSCAR ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ

ΜΙΑ ΜΠΡΙΖΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΙ ΣΕ ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΣΑ ΧΩΡΑΕΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ…
Κανένα μυστικό δεν μένει για πάντοτε κρυμμένο. Σιωπηλά και υπομονετικά, περιμένει στο σκοτάδι. ...


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΠΟΛΛΑ
Ένα βιβλίο με προσωπικές ιστορίες καθημερινής παραφροσύνης


Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Έτσι έπρεπε να γράφεται η ιστορία στα σχολικά βιβλία. Διαβάστε τα πάντα για την Ευρώπη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Με τα μάτια και το φλας ενός φωτογράφου


ΡΟΔΙΝΗ ΣΤΑΧΤΗ – ΜΑΡΙΑ ΘΗΡΕΣΙΑ ΚΑΡΛΟΤΑ
Ένα εξαιρετικό ιστορικό αφήγημα


ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ
Η Ελλάδα για τον συγγραφέα είναι σαν έντονη συνείδηση της γης και της φυλής.