ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΡΩΣΙΚΗ ΤΟΡΠΙΛΗ (ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ) Gourmet a la μπατιρέ

Συνταγή από το βιβλίο Γκουρμέ α λα μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο


Ανήκει στην κατηγορία: FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 9844 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 42 φορές.






Τι θα χρειαστούμε
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κύβο φρέσκια μαγιά (ή 2 φακελάκια ξερή)
1 φλτζ λάδι
1 φλτζ χλιαρό νερό
1 κ.σ. αλάτι
 
Για τη γέμιση
2 μεγάλες πατάτες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
Πάπρικα (γλυκιά)
Μια πρέζα αλάτι
Συνταγή από το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο
 
Πως το φτιάχνουμε
Αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων. Ιδανικό τόσο για γεύμα όσο και για χορταστικό σνακ για όλες τις ώρες, για το σχολείο, τη δουλειά και τη βόλτα.
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το χυλό για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το λάδι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Αν είναι αραιή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σκεπασμένο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Όταν μαλακώσουν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την πάπρικα και αν χρειάζεται κι αλάτι. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Παίρνουμε μπαλάκια από το ζυμάρι στο μέγεθος μανταρινιού και βάζουμε στη μέση μια κουταλιά από το μίγμα της πατάτας. Το κλείνουμε καλά και, όταν τα πλάσουμε όλα, τα αφήνουμε σκεπασμένα για μισή ώρα να φουσκώσουν.
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Σημείωση! Αντί για πατάτα μπορούμε να βάλουμε μέσα στα πιροσκί μικρά λουκάνικα κοκτέιλ ή κομμάτια κίτρινου τυριού οπότε και τους αλλάζουμε το όνομα σε βιενέζικη τορπίλη και τορπίλη του βοσκού αντίστοιχα.
 
Το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ μπορείτε να το αγοράσετε μέσω PAYPAL στο www.oxigono.gr και να σας αποσταλεί παντού στην Ελλάδα.
Επίσης μπορείτε να το βρείτε στον ΙΑΝΟ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ και άλλα καλά βιβλιοπωλεία.

 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΒΙΒΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΟΙ

Η Βίβλος είναι Θεόπνευστη και ό,τι λέει είναι η απόλυτη αλήθεια όπως την έχει υπαγορεύσει ο Θεός


ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗ ΔΥΣΗ;

Τι είναι αυτό που σβήνει την ένταση του ήλιου;


ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΕΚΝΑ ΜΟΥ


ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΡΑΤΣΕΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑ


ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΓΕΡΝΑΕΙ ΠΡΟΩΡΑ

ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΝΕΟΣ;


Βρες τον χαμαιλέοντα!!!

Όταν η φύση έχει κέφια ...δεν την πιάνει κανείς

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΑΠΟΨΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ
…Η Ιστορία είναι υπόθεση προσωπική. Πρώτα κοιτάς που χύθηκε το αίμα και μετά διαλέγεις πλευρά.


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΠΟΛΛΑ
Ένα βιβλίο με προσωπικές ιστορίες καθημερινής παραφροσύνης


Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ
Το μεγαλύτερο βάρος στη ζωή είναι να μην έχεις τίποτα να κουβαλήσεις...


ΛΙΒΗΘΡΑ
Ερωτικό - αστυνομικό μυθιστόρημα


ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ
Η Ελλάδα για τον συγγραφέα είναι σαν έντονη συνείδηση της γης και της φυλής.


ΚΩΜΙΚΟΙ ΕΡΩΤΕΣ
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟ "ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ"