ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑΟ σολωμός αν γραφόνταν όλα τα Ο με Ω, θα είχε Ω3Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 660 φορές. Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 0 φορές.
|
|
Τι θα χρειαστούμε:
250gr κόκκινος σολωομός
1 αυγό
Χυμός από μισό λεμόνι
½ κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πράσινο πιπέρι
Πιπέρι καγιέν
½ φλυτζάνι τρίμμα μπαγιάτικου ψωμιού
Τρίμμα φρυγανιάς για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Πως το κάνουμε: Βάζουμε τον σολωμό, το μισό τρίμμα ψωμιού, τα πιπέρια, τον χυμό λεμόνι και την κάπαρη σε ένα μπωλ και τα ανακατώνουμε πολύ καλά. Αν το δούμε πολύ νερουλό, προσθέτουμε κι άλλο τρίμμα ψωμιού. Αυτό που λέγαν οι γιαγιάδες μας "με το μάτι". (εγώ είχα και κάτι γαρίδες, τις ψιλόκοψα και τις έριξα μέσα) Το σκεπάζουμε με μεβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την άλλη μέρα πλάθουμε τον σολωμό (το μίγμα δηλαδή) σε κεφτεδάκια και τα πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Την ζουπάμε τη φρυγανιά να κολλήσει στο κεφτεδάκι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε. Όταν τα πρωτοβάλουμε δεν τα κουνάμε μέχρι να σφίξουν, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να διαλυθούν. Σερβίρουμε με μαγιονέζα ή με σάλτσα γιαουρτιού με άνιθο (χτυπάμε γιαούρτι μαζί με άνιθο, ελάχιστο λεμόνι, λευκό ή πράσινο πιπέρι και ελαιόλαδο)
|
|