4 πολύ ώριμες μπανάνες
1 φλτζ κρέμα γάλακτος
1 φλτζ στραγγιστό γιαούρτι
Για το σιρόπι
1½ φλτζ ζάχαρη
1½ φλτζ νερό
1 βανίλια
1 φλτζ κακάο άγλυκο
1 πρέζα αλάτι
Πως το κάνουμε:
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι και τις βάζουμε στην κατάψυξη.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.
Βάζουμε τις ροδέλες μπανάνας, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά.
Σε αυτό το σημείο το μίγμα γίνεται σαν σοφτ παγωτό και μπορεί να φαγωθεί αμέσως. Αλλιώς το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες για να γίνει πιο σφιχτό.
![chocosplash](http://www.chocosplash.gr/small/142b.jpg)
Στην συνταγή δεν υπάρχει ζάχαρη επειδή οι μπανάνες είναι ήδη γλυκές και το παγωτό συνοδεύεται από σιρόπι σοκολάτας.
Αν παρ'όλα αυτά θέλουμε να είναι πιο γλυκό προσθέτουμε μερικές κουταλιές ζάχαρη άχνη.
Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν.
Όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 - 6 λεπτά.
Όση περισσότερη ώρα βράζουμε το σιρόπι τόσο πιο πηχτό θα γίνει.
Όταν κρυώσει το σιρόπι το φυλάμε στο ψυγείο.
Σε ένα ποτήρι βάζουμε λίγο σιρόπι, από πάνω μια στρώση παγωτό, σιρόπι, παγωτό και τελειώνουμε με σιρόπι.
Τη συνταγή μας την έστειλε η Μάγια Νικολά, από Χαλάνδρι.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑ:
ΝΕΡΑΪΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Της Maya Nikola
Τι μαγειρεύουν οι νεράιδες; Μαγικές συνταγές για γευστικότατα φαγητά, γλυκά και ροφήματα, μέσα από τις ζωές ιδιαίτερα έξυπνων νεράιδων.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με πληρωμή μέσω PAYPAL
|
|
![](http://www.oxigono.gr/covers/small41.jpg) |