Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά και τα 6 πορτοκάλια. Το 1 από τα έξι το κόβουμε και το στίβουμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 5 ολόκληρα πορτοκάλια και τα 2 μισά από αυτό που στίψαμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό να σκεπάσει (ίσα - ίσα) τα πορτοκάλια.
Βράζουμε για 1 ώρα.
Αφαιρούμε τα πορτοκάλια (και τις 2 φλούδες) και τα βάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής.
Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε λεπτές φέτες - λωρίδες.
Αφαιρούμε τα όποια κουκούτσια και τα ασπράκια που βρίσκονται στο κέντρο.
Αν τρέξουν ζουμιά φροντίζουμε να τα κρατήσουμε.
Τα κομμάτια και τα ζουμιά τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
Μέσα χύνουμε και το χυμό από το ένα πορτοκάλι που στίψαμε στην αρχή.
Προσθέτουμε 800 γραμμάρια λευκής κρυσταλικής ζάχαρης, 1 πρέζα αλάτι και μια κουταλιά της σούπας γλυκόζη. Η γλυκόζη χρησιμεύει για να μην ζαχαρώσει με τον καιρό το γλυκό. Το αλάτι για συντηρητικό.
Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 20 με 30 λεπτά (μέχρι να πήξει).
Στην αρχή θα σας φαίνεται ότι πάει να καεί. Τα πορτοκάλια, όμως, θα βγάλουν αμέσως πολύ ζουμί.
Απλά ανακατεύετε λίγο στην αρχή και μετά το αφήνετε.
Βράζετε τα βαζάκια και τα καπάκια τους και τα αφαιρείτε από το νερό με μια τσιπίδα.
Τα γεμίζετε με τη μαρμελάδα μέχρι να ξεχειλίσουν και τα κλείνετε.
Τα γυρνάτε ανάποδα (όπως κάνουμε και με τις σάλτσες δηλαδή) και τα κρατάτε αποθηκευμένα έτσι.
Τα περιοδικά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα χρησιμοποιούν υπαλλήλους που δεν έχουν σπουδάσει κάτι σχετικό και, δυστυχώς, διαδίδουν τις ψεύτικες φήμες ότι η ζάχαρη και η γλυκόζη είναι "τεχνητά" προϊόντα, όπως το πλαστικό! Η ζάχαρη και η γλυκόζη είναι απολύτως φυτικά προϊόντα και όποιος σας λέει το αντίθετο σας κοροϊδεύει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ζάχαρη στη συνταγή αυτή είναι ...για τα σημερινά δεδομένα. Η αυθεντική συνταγή, της γιαγιάς ας πούμε, έχει 1500 γραμμάρια (αντί για 800) ζάχαρη και 2 κουταλιες της σούπας γλυκόζη. Έτσι η μαρμελάδα γίνεται πιο γλυκια αλλά συντηρείται πολύ περισσότερο. Όση περισσότερη ζάχαρη, τόσο πιο δύσκολα χαλάει η μαρμελάδα (και τόσο πιο εύκολα τα δόντια μας).
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Την τράβηξε το 1966 το Lunar Orbiter
ΤΟ ΠΙΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΚΡΕΠΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
...έγινε σε αυτό το ΚΟΥΝΕΛΙ αγκορά!
ΟΤΑΝ ΕΠΑΘΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ...ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ;
ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;
ΑΚΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΘΕΣ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ
ΨΙΤ! Σε εσένα που προσεύχεσαι κάθε βράδυ για να κάνει ο καλός θεούλης τον κόσμο καλύτερο μιλάω
ΘΑΥΜΑ! ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!
ΑΓΝΩΣΤΑΙ ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ
ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ
ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑ - ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΣ
ΜΗ ΔΩΣΕΙΣ 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΕΟ LAPTOP, ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ 100 ΕΥΡΩ
ΣΙΓΟΥΡΗ ΛΥΣΗ, ΜΕ WINDOWS, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΑΡΧΕΙΑ
ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ...
...ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!
ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;
Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕT
Τα πάντα για τη σύνδεση στο Internet
ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ;
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
ΠΡΟΛΗΨΗ, ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΕΡΑΪΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι φαγητά τρώνε οι νεράιδες; Όλες οι μυστικές συνταγές σε ένα βιβλίο.
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ
Σπονδυλωτό έργο με πολύ καλή γραφή
ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ
Η Ελλάδα για τον συγγραφέα είναι σαν έντονη συνείδηση της γης και της φυλής.
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
Συλλογή διηγημάτων του Γιώργου Πολυράκη
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΑΙΩΝ
Ένα μυθιστόρημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας
ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Η συγγραφέας του Πρόβα Νυφικού ξαναχτυπά ...ευχάριστα