ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Ένα τσουρέκι για τους μικρούς και τους μεγάλους λάτρεις της πραλίνας σοκολάτας


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 14417 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 441 φορές.



Nena Georgiadou Psixologos
    ;

Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι φουντούκια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
2 κουταλιές της σούπας μερέντα
1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1 βανίλια
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
3 αυγά
1 κρόκος αυγού
Αμύγδαλο φιλέ
 
Πως το φτιάχνουμε:
Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι χλιαρό φρέσκο γάλα και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Χτυπάμε στο γουδί ή στο μπλέντερ το μαχλέπι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη βανίλια.
Λιώνουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του.
Όταν φουσκώσει η μαγιά την αδειάζουμε στο αλεύρι στο οποίο προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και το μαχλέπι.
Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 περίπου λεπτά.
Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τους προσθέτουμε την κανέλα.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το χωρίζουμε στα δυο και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
Απλώνουμε στο κάθε ένα από μια κουταλιά πραλίνα σοκολάτας (τύπου μερέντα) και προσθέτουμε από πάνω τα φουντούκια.
Αρχίζουμε και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο από τη μακριά του πλευρά.
Αν είναι πολύ κοντό το τραβάμε από τις άκρες να μακρύνει λίγο. Παίρνουμε τα δύο ρολά και τα τυλίγουμε το ένα γύρω από το άλλο ώστε να ενωθούν μεταξύ τους.
Αφήνουμε το τσουρέκι να φουσκώσει σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Το αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ρίχνουμε από πάνω λίγο αμύγδαλο φυλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Αν πάρει χρώμα πριν τελειώσει ο χρόνος το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί και άλλο.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




     ;

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΓΙΝΕ ΔΩΡΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΙΣΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΗΣ!!!


ΤΑ NETBOOKS ΠΕΘΑΝΑΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ

H ACER και η ASUS ανακοίνωσαν ότι δεν θα φτιάχνουν πια netbooks


ΠΟΙΟΣ ΕΦΗΥΡΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΠΟΡΝΟ;

Σας αρέσει να βλέπετε τσόντα; Μπορείτε να μαντέψετε ποιος την εφηύρε πρώτος;


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Στον π... μας σας γράφουμε γι αυτά που εσείς χρωστάτε κι αν μας ζητήσετε λεφτά τ'***** μας θα φάτε


ΗΞΕΡΕΣ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΧΤΙΖΑΜΕ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΑΥΤΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ Β ...Ω ΝΑ ΣΟΥ ΓΑ..ΣΩ

Γι αυτό κόψτε τις λαμακίες, επειδή όταν αυτοί έφτιαχναν κάθετα πάρκινκ, εμείς ούτε με τα γαϊδάρια δεν κυκλοφορούσαμε


ΑΡΧΑΙΑ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ

Όλος ο αποκαλυπτικός διάλογος Θεού - Ισαάκ που οδήγησε στην εντολή εκτέλεσής του!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΡΙΑΣ
Λογοτεχνία ή ψυχολογική πραγματεία; Απλά μια συζήτηση γιγάντων


ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΣΠΙΤΙ
Μια διαφορετική ιστορία αγάπης που διαβάζεται και ξαναδιαβάζεται αμέτρητες φορές


ΚΡΑΤΑΣ ΜΥΣΤΙΚΟ;
Ένα μυθιστόρημα για να μας θυμίσει πως η ζωή είναι όμορφη και αξίζουν όλες οι στιγμές της, εύκολες ή δύσκολες.


ΤΟ ΡΟΖ INTERNET
Εξερευνώντας τη γαργαλιστική πλευρά του Internet


Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΕΡΤΑ ΓΚΑΡΛΑΝ
Κλασσική λογοτεχνία


INGLORIOUS BASTERDS
Το σενάριο της ταινίας

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Γλυκό, λιγότερο επιβλαβές για την υγεία


ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΛΑΤΑΚΙΑ
Δροσερά σοκολατάκια φρούτου με καρύδα


ΚΕΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
Εξωτικό ταξίδι στα νησιά της Καραϊβικής


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
Το αγαπημένο μας κέικ καρότου τώρα και σε μπισκότο!!!


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ
Θερμιδοφόρα, αλλά τέλεια


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ιδανικό και για διαβητικούς