ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Ένα τσουρέκι για τους μικρούς και τους μεγάλους λάτρεις της πραλίνας σοκολάτας


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 14678 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 441 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι φουντούκια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
2 κουταλιές της σούπας μερέντα
1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1 βανίλια
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
3 αυγά
1 κρόκος αυγού
Αμύγδαλο φιλέ
 
Πως το φτιάχνουμε:
Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι χλιαρό φρέσκο γάλα και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Χτυπάμε στο γουδί ή στο μπλέντερ το μαχλέπι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη βανίλια.
Λιώνουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του.
Όταν φουσκώσει η μαγιά την αδειάζουμε στο αλεύρι στο οποίο προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και το μαχλέπι.
Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 περίπου λεπτά.
Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τους προσθέτουμε την κανέλα.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το χωρίζουμε στα δυο και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
Απλώνουμε στο κάθε ένα από μια κουταλιά πραλίνα σοκολάτας (τύπου μερέντα) και προσθέτουμε από πάνω τα φουντούκια.
Αρχίζουμε και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο από τη μακριά του πλευρά.
Αν είναι πολύ κοντό το τραβάμε από τις άκρες να μακρύνει λίγο. Παίρνουμε τα δύο ρολά και τα τυλίγουμε το ένα γύρω από το άλλο ώστε να ενωθούν μεταξύ τους.
Αφήνουμε το τσουρέκι να φουσκώσει σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Το αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ρίχνουμε από πάνω λίγο αμύγδαλο φυλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Αν πάρει χρώμα πριν τελειώσει ο χρόνος το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί και άλλο.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ PUBLIC;

ΚΑΘΩΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ ΓΙΟ ΤΟΥ;


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Μόνο στο xtra.gr η πραγματική αιτία!


ΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ BROKEN CITY

Πώς το κάνουν οι παράνομοι; Πώς βρίσκουν και ελληνικούς υπότιτλους;


ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Τι πρέπει να ξέρεις και να προσέχεις όταν δίνεις τις πρώτες βοήθειες.


Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

...επειδή οι αρχαίοι Έλληνες τα έχουν πει όλα


Η ΠΙΟ ΚΟΥΦΗ ΚΟΥΦΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ

Με σκελετό από ατσάλι, είναι ταυτόχρονα και αποθηκευτικός χώρος!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΥΖΥΓΟΣ
Μα τα e-mail τα έχετε ακουστά;


Ο ΤΙΚΑΛΑΚΗΣ
Μαθαίνει στα παιδιά να έχουν θετική στάση στη ζωή τους


Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ - ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ή πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα παραμύθι σε μάθημα (αυτό τώρα είναι καλό;)


Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ
Αχ...τίποτα καλύτερο από τις μοιραίες γυναίκες


ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ
Έξυπνη εθνικιστική προπαγάνδα


ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ KILLER
Το παρασκήνιο της ζωής ενός επαγγελματία εκτελεστή