ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Ένα τσουρέκι για τους μικρούς και τους μεγάλους λάτρεις της πραλίνας σοκολάτας


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 14527 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 441 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι φουντούκια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
2 κουταλιές της σούπας μερέντα
1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1 βανίλια
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
3 αυγά
1 κρόκος αυγού
Αμύγδαλο φιλέ
 
Πως το φτιάχνουμε:
Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι χλιαρό φρέσκο γάλα και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Χτυπάμε στο γουδί ή στο μπλέντερ το μαχλέπι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη βανίλια.
Λιώνουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του.
Όταν φουσκώσει η μαγιά την αδειάζουμε στο αλεύρι στο οποίο προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και το μαχλέπι.
Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 περίπου λεπτά.
Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τους προσθέτουμε την κανέλα.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το χωρίζουμε στα δυο και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
Απλώνουμε στο κάθε ένα από μια κουταλιά πραλίνα σοκολάτας (τύπου μερέντα) και προσθέτουμε από πάνω τα φουντούκια.
Αρχίζουμε και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο από τη μακριά του πλευρά.
Αν είναι πολύ κοντό το τραβάμε από τις άκρες να μακρύνει λίγο. Παίρνουμε τα δύο ρολά και τα τυλίγουμε το ένα γύρω από το άλλο ώστε να ενωθούν μεταξύ τους.
Αφήνουμε το τσουρέκι να φουσκώσει σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Το αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ρίχνουμε από πάνω λίγο αμύγδαλο φυλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Αν πάρει χρώμα πριν τελειώσει ο χρόνος το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί και άλλο.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ...ΣΤΟ FACEBOOK

ΡΩΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΑ


ΙΩ ΕΥΡΩΠΗ ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ

4 από τους 60+ δορυφόρους του Δία. Απολαύστε ομορφιά


HOTMAIL KAPUT. ΤΩΡΑ ME TO ΖΟΡΙ - SKYPE. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ SKYPE KAPUT

Πόσο βλάκες είναι αυτοί της Microsoft που πέταξαν στα σκουπίδια το HOTMAIL;


ΦΡΑΠΕΛΙΑ #2 ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Πώς μπορούν και το διασκεδάζουν κάποιοι να γελάνε με τον πόνο του άλλου;


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΚΟΜΙΚ

...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ..


ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

24 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΟ ΦΙΛΕ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑ!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
Εύχρηστο εγχειρίδιο (αν δεν έχεις internet)


Ο ΠΙΝΟΚΙΟ -ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ή πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα παραμύθι σε μάθημα (αυτό τώρα είναι καλό;)


ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ
Ψυχανάλυση του Λεονάρντο Ντα Βίντι από τον ίδιο τον Φρόυντ


ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ - ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ή πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα παραμύθι σε μάθημα (αυτό τώρα είναι καλό;)


Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ
Ένα αληθινό φανταστικό ταξίδι...


FrontPage 98 - Δημιουργήστε Web sites πανεύκολα και δυναμικά
Τα βιβλία Πληροφορικής δεν είναι σαν τα κρασιά!

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


Η ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ...ΚΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Διπλή απόλαυση


ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
Απολαυστική και αρωματική


ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΖΕΚΩΝ
Το ρόφημα των θεών


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Απαλή βελούδινη γεύση με άρωμα πορτοκαλιού


ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Με 5 υλικά μόνο και απίθανη γεύση φτιάχνεις το πιο απολαυστικό γλυκό