ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Ένα τσουρέκι για τους μικρούς και τους μεγάλους λάτρεις της πραλίνας σοκολάτας


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 14292 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 441 φορές.


Nena Georgiadou




Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι φουντούκια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
2 κουταλιές της σούπας μερέντα
1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1 βανίλια
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
3 αυγά
1 κρόκος αυγού
Αμύγδαλο φιλέ
 
Πως το φτιάχνουμε:
Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι χλιαρό φρέσκο γάλα και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Χτυπάμε στο γουδί ή στο μπλέντερ το μαχλέπι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη βανίλια.
Λιώνουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του.
Όταν φουσκώσει η μαγιά την αδειάζουμε στο αλεύρι στο οποίο προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και το μαχλέπι.
Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 περίπου λεπτά.
Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τους προσθέτουμε την κανέλα.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το χωρίζουμε στα δυο και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
Απλώνουμε στο κάθε ένα από μια κουταλιά πραλίνα σοκολάτας (τύπου μερέντα) και προσθέτουμε από πάνω τα φουντούκια.
Αρχίζουμε και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο από τη μακριά του πλευρά.
Αν είναι πολύ κοντό το τραβάμε από τις άκρες να μακρύνει λίγο. Παίρνουμε τα δύο ρολά και τα τυλίγουμε το ένα γύρω από το άλλο ώστε να ενωθούν μεταξύ τους.
Αφήνουμε το τσουρέκι να φουσκώσει σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Το αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ρίχνουμε από πάνω λίγο αμύγδαλο φυλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Αν πάρει χρώμα πριν τελειώσει ο χρόνος το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί και άλλο.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!



 THERAPIST IN GREECE

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΗ ΛΕΕΙ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ, ΕΝΩ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΑ


ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ΜΑΓΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΟΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ...ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΟ ΤΗΣ...


ΔΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΑΧΩΒΑ (ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ)

ΠΟΙΟΣ ΤΡΩΕΙ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ;


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΑΥΤΟ; Ο ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΕΧΕΙ ...ΠΕΜΠΤΟ ΠΟΔΙ

...αφού χρησιμοποιεί το πέος του για να στηρίζεται! Και με το δίκιο του!


Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΤΟ 1920

...ΟΙ ΑΝΑΙΣΘΙΟΛΟΓΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 1920


ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΠΛΟ

Με τα σχέδια που πουλάνε στο Internet και έναν εκτυπωτή 3D

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΗΜΗΤΡΑ
Μια ιστορία για την κρυφή ζωή των ανθρώπων


ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ
Ένα από τα καλύτερα βιβλία για τους πρωτοεισερχόμενους στο χώρο της ψυχανάλυσης


ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΑ
Μην αγαπάς και μη μισείς υπέρμετρα, γιατί μπορεί να αγαπήσεις αυτόν που μισούσες και να μισήσεις αυτόν που αγαπούσες


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα


ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΡΕ
Όταν ένας αθλητικογράφος ...γράφει!


Ο ΤΙΚΑΛΑΚΗΣ
Μαθαίνει στα παιδιά να έχουν θετική στάση στη ζωή τους

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ –ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Όλο το άρωμα των πορτοκαλιών μέσα σε ένα τρουφάκι


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Ονειρική τάρτα


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ - ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΟΥΤΗΜΑ


ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ
Ένα σοκολατένιο ηφαίστειο με ζεστή, υγρή λάβα σοκολάτας


ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΖ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
Συνδυασμός που ...ανάβει


ΤΟΥΡΤΑ BROWNIES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ
Απολαυστικός συνδυασμός ζουμερού σοκολατένιου brownie με κρέμα μόκα και επικάλυψη σοκολάτας