ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΜΠΟΥΡΚΕΡ

Επειδή καλές οι αμερικανιές, αλλά το ελληνικό δαιμόνιο είναι πολύ καλύτερο


Ανήκει στην κατηγορία: FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 11551 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 114 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
100 γρ. βοδινό κιμά
100 γρ. χοιρινό κιμά
1 γωνία λευκό ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο
2 φέτες ντομάτα (ώριμη)
Κρεμμύδι
1 πιπεριά (κέρατο)
2 φέτες τηγμένο τυρί
1 φύλλο μαρούλι
Αλάτι, πιππέρι (μαύρο)
Κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα
 
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο. Κόβουμε δύο φέτες από το κέντρο ενός κρεμμυδιού και το κόβουμε σε κομματάκια. Ζυμώνουμε τα δύο είδη κιμά μαζί με τη σκελίδα σκόρδο και το κρεμμύδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο μας. Αν έχουμε να βγούμε παραλίπουμε το σκόρδο, αλλά χάνει στη γεύση. Ανάβουμε τα κάρβουνα (αν βαριόμαστε βάζουμε μια τοστιέρα ή ένα τηγάνι ελάχιστα λαδομένο αλλά είναι προτιμότερο το ψήσιμο στα κάρβουνα καθώς γίνεται καλύτερο ψήσιμο) και ψήνουμε την πιπεριά και το μπιφτέκι. Μόλις τελειώσουν ψήνουμε λίγο και λίγο κρεμμύδι. Κόβουμε το ψωμί στη μέση (οριζόντια) και το βάζουμε με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω και το ψήνουμε ελάχιστα, ίσα που να ρουφήξει τα υγρά και να ζεσταθεί.
Ξεφλουδίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε. Βάζουμε το μπιφτέκι, τη ντομάτα, την πιπεριά, το φύλλο μαρούλι και το κρεμμύδι ανάμεσα στα ψωμάκια (σαν σάντουιτς) και, αν θέλουμε, βάζουμε και 2 φέτες κίτρινο τηγμένο τυρί μία πάνω και μία κάτω.
Τελειώνουμε ψήνοντας ελαφριά το "σάντουιτς" στην τοστιέρα.

Παρατηρήστε τη διαφορά από τη αυθεντική αμερικάνικη συνταγή: ο μισός κιμάς είναι χοιρινός, ο κιμάς έχει μέσα κρεμμύδι και σκόρδο, το ψωμί είναι κλασικό λευκό και τέλος το ψήνουμε και στην τοστιέρα.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΣΠΑΓΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ

...ΤΟΥ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ANTIVIRUS ΣΤΟ PC ΣΟΥ; (και στο κινητό σου;)

Άκουσέ μας και θα ησυχάσεις μια για πάντα από προβλήματα λογισμικού και ιών


ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

...και σιγά το νέο!


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ...ΑΚΟΜΑ

ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ


ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΒΑΡΟΣ

Πώς να στεγανώσετε μόνοι σας την ταράτσα σας με μικρό κόστος και χωρίς να επιβαρύνετε την ταράτσα με βάρος


Πώς νομίζετε ότι γυρίστηκαν οι τίτλοι του STAR WARS σε έναν κόσμο ...χωρίς Η/Υ;

Όταν γυρίστηκαν τα πρώτα STAR WARS οι υπολογιστές δεν υπήρχαν παρά μόνο στη NASA. Πώς γύρισε ο George Lucas λοιπόν τους τίτλους που φεύγουν στο άπειρο; Να πως!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΣΕΦ
Η φιλοσοφία της κινέζικης κουζίνας


ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΠΟΥΚΙΑ
Αληθινές Ερωτικές Ιστορίες με Γεύσεις


ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΣΠΙΤΙ
Μια διαφορετική ιστορία αγάπης που διαβάζεται και ξαναδιαβάζεται αμέτρητες φορές


Ο ΨΙΘΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ
Πεταλούδα Papillio Sophia


ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ
Ένα μικρό βιβλίο για τα μεγάλα θέματα της ζωής


Εύχρηστος οδηγός για το Outlook 2000
Αλληλοηγραφία δίχως όρια

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ
Επειδή βαρεθήκαμε να ακούμε πιτσιρίκια να λένε «δεν τρώω φρούτα»


ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


ΜΙΛΚΣΕΙΚ ESPRESSO – ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Δυνατή γεύση


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΕΤΕΣ
Το σοκολατένιο γλυκό του ενός λεπτού


ΒΡΑΧΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Όταν τα παιδιά επιμένουν να βοηθήσουν στην κουζίνα


ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΟΛΩΝ ΚΕΙΚ