ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΙΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

ΕΝΑ ΤΑΡΤΑΚΙ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ


Ανήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 10612 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 225 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. μπρόκολο
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο (τύπου βιτάμ)
200 γρ. διάφορα τυριά (λίγο κασέρι, λίγο έμενταλ, λίγο γκούντα, λίγη παρμεζάνα, ένα λαβάς κυρί...)
120 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό ολόκληρο
1 κρόκος αυγού
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
Πράσινο πιπέρι (και αν το θέλουμε πικάντικο ρίχνουμε και καγιέν)
 
Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε το βούτυρο (π.χ. στο φούρνο μικροκυμάτων) και το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ (συνηθίζουμε να ρίχνουμε πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά στο μίξερ).
Στο μίξερ έχουμε βάλει τους ζυμωτήρες (αυτά που μοιάζουν με τιρμπουσόν), το βάζουμε στη μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο πράσινο πιπέρι.
Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε και τον κρόκο του αυγού (παρ' ότι βάζουμε πρώτα τα υγρά, επειδή το βούτυρο ήταν ζεστό, δεν τον βάλαμε για να μην "ψηθεί").
Συνεχίζουμε το ζύμωμα στο μίξερ μέχρι νά γίνει μια μαλακή (προσοχή: μαλακή, όχι ρευστή) ζύμη.
Αν δείτε ότι είναι πολύ νερουλή μη φοβηθείτε να προσθέσετε μια κ.σ. αλεύρι.
Καλύτερα πιο "στεγνή" παρά πιο "νερουλή" η ζύμη μας.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια μέτρια φόρμα τάρτας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 25 με 35 λεπτά της ώρας.
Γιατί τόση διαφορά; Επειδή οι ζύμες εξαρτώνται και από τη σχετική υγρασία του περιβάλλοντος. Όσο πιο "στεγνή" κάνετε τη ζύμη (περισσότερο αλεύρι) τόσο πιο γρήγορα θα ψηθεί - κι αντίστροφα.
Βάλτε το κουδούνι να χτυπήσει στα 25 λεπτά και έχετε το νου σας.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το μπρόκολο για 10 με 15 λεπτά σε νερό που έχουμε ρίξει μισή κουταλιά της σούπας αλάτι.
Μόλις τελειώσει το αφήνουμε να κρυώσει (έτσι κι αλλιώς η ζύμη θέλεις άλλα 10 λεπτά) και μετά το κόβουμε σε "δεντράκια".
Τρίβουμε τα τυριά (όσα τρίβονται) για να λιώσουν καλύτερα και απλώνουμε μια στρώση στην τάρτα ρίχνοντας και λίγο πράσινο πιπέρι.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τους "αβγογδάρτες" (τα δόντια που μιάζουν με χτυπητήρι) και χτυπάμε στη μεγάλη ταχύτητα την κρέμα γάλακτος και το αυγό με λίγο αλάτι και πράσινο πιπέρι.
Περιχύνουμε το μίγμα στην τάρτα και βάζουμε μέσα τα "δεντράκια" του μπρόκολου. 
Από πάνω ρίχνουμε ψιλοκομμένο τυρί (μπορείτε και μόνο ένα είδος: π.χ.: παρμεζάνα ή φέτες τυρί του τόστ κομμένο σε λωρίδες). Ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο (που είναι ήδη ζεστός από τη ζύμη) και είμαστε έτοιμη.

Αν δεν είχαμε έτοιμο, ζεστό το φούρνο, αν δηλαδή είχαμε φτιάξει την "τάρτα" από το προηγούμενο βράδυ θα μπορούσαμε να "ψήσουμε" το περιεχόμενο στο φούρνο μικροκυμμάτων: στα 500W για 5 λεπτά.
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 10700 ΕΥΡΩ, ΦΟΡΟΣ 6800 - ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


ΤΕΣΤ ΕΥΦΥΪΑΣ (video)

Δες το σοκαριστικό video και έλεγξε την ευφυία σου με τον πιο έγκυρο τρόπο


GAMING ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ


ΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ BROKEN CITY

Πώς το κάνουν οι παράνομοι; Πώς βρίσκουν και ελληνικούς υπότιτλους;


ΩΠΑ! ΤΙ ΛΕΜΕ ΠΡΩΤΑ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΥΡΙΑ...


Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΤΟ 1920

...ΟΙ ΑΝΑΙΣΘΙΟΛΟΓΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 1920

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΥΡΑΝΟΠΕΤΡΑ
Περιπέτειες, δυνατοί έρωτες, αναπάντεχες ανατροπές, άγνωστες εποχές, άγνωστη καθημερινότητα,


ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ - ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ή πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα παραμύθι σε μάθημα (αυτό τώρα είναι καλό;)


Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΝΟΫ
Αν είσαι άντρας πρέπει να το διαβάσεις οπωσδήποτε. Αν είσαι γυναίκα, έπρεπε να το είχες διαβάσει κιόλας


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ
… και άλλα αναπάντητα ερωτήματα


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Οι πρώτες σελίδες: σκοτεινά συναισθήματα που έρχονται στο φως, μια εξομολόγηση πριν το τέλος


ΣΗΜΑΔΙΑΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ
Ένα βιβλίο στο οποίο κυριαρχεί η ευαισθησία, η νοσταλγία, η συγκίνηση, η τρυφερότητα των αισθημάτων...