ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΙΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

ΕΝΑ ΤΑΡΤΑΚΙ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ


Ανήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 10655 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 225 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. μπρόκολο
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο (τύπου βιτάμ)
200 γρ. διάφορα τυριά (λίγο κασέρι, λίγο έμενταλ, λίγο γκούντα, λίγη παρμεζάνα, ένα λαβάς κυρί...)
120 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό ολόκληρο
1 κρόκος αυγού
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
Πράσινο πιπέρι (και αν το θέλουμε πικάντικο ρίχνουμε και καγιέν)
 
Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε το βούτυρο (π.χ. στο φούρνο μικροκυμάτων) και το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ (συνηθίζουμε να ρίχνουμε πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά στο μίξερ).
Στο μίξερ έχουμε βάλει τους ζυμωτήρες (αυτά που μοιάζουν με τιρμπουσόν), το βάζουμε στη μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο πράσινο πιπέρι.
Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε και τον κρόκο του αυγού (παρ' ότι βάζουμε πρώτα τα υγρά, επειδή το βούτυρο ήταν ζεστό, δεν τον βάλαμε για να μην "ψηθεί").
Συνεχίζουμε το ζύμωμα στο μίξερ μέχρι νά γίνει μια μαλακή (προσοχή: μαλακή, όχι ρευστή) ζύμη.
Αν δείτε ότι είναι πολύ νερουλή μη φοβηθείτε να προσθέσετε μια κ.σ. αλεύρι.
Καλύτερα πιο "στεγνή" παρά πιο "νερουλή" η ζύμη μας.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια μέτρια φόρμα τάρτας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 25 με 35 λεπτά της ώρας.
Γιατί τόση διαφορά; Επειδή οι ζύμες εξαρτώνται και από τη σχετική υγρασία του περιβάλλοντος. Όσο πιο "στεγνή" κάνετε τη ζύμη (περισσότερο αλεύρι) τόσο πιο γρήγορα θα ψηθεί - κι αντίστροφα.
Βάλτε το κουδούνι να χτυπήσει στα 25 λεπτά και έχετε το νου σας.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το μπρόκολο για 10 με 15 λεπτά σε νερό που έχουμε ρίξει μισή κουταλιά της σούπας αλάτι.
Μόλις τελειώσει το αφήνουμε να κρυώσει (έτσι κι αλλιώς η ζύμη θέλεις άλλα 10 λεπτά) και μετά το κόβουμε σε "δεντράκια".
Τρίβουμε τα τυριά (όσα τρίβονται) για να λιώσουν καλύτερα και απλώνουμε μια στρώση στην τάρτα ρίχνοντας και λίγο πράσινο πιπέρι.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τους "αβγογδάρτες" (τα δόντια που μιάζουν με χτυπητήρι) και χτυπάμε στη μεγάλη ταχύτητα την κρέμα γάλακτος και το αυγό με λίγο αλάτι και πράσινο πιπέρι.
Περιχύνουμε το μίγμα στην τάρτα και βάζουμε μέσα τα "δεντράκια" του μπρόκολου. 
Από πάνω ρίχνουμε ψιλοκομμένο τυρί (μπορείτε και μόνο ένα είδος: π.χ.: παρμεζάνα ή φέτες τυρί του τόστ κομμένο σε λωρίδες). Ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο (που είναι ήδη ζεστός από τη ζύμη) και είμαστε έτοιμη.

Αν δεν είχαμε έτοιμο, ζεστό το φούρνο, αν δηλαδή είχαμε φτιάξει την "τάρτα" από το προηγούμενο βράδυ θα μπορούσαμε να "ψήσουμε" το περιεχόμενο στο φούρνο μικροκυμμάτων: στα 500W για 5 λεπτά.
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΙΔΙΕΣ


ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΑ;

Μια βόλτα με φωτογραφική μηχανή αποκαλύπτει πως ούτε το σπίτι του Θεού δεν έχει άσυλο από τους κεραυνούς του Θεού!


ΠΡΙΝ ΕΥΧΗΘΕΙΣ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ - ΣΚΕΨΟΥ ΤΗ ΛΟΒΟΤΟΜΗ

Γέμισε το FB άθλια συνθήματα από ανθρώπους με εξίσου αναιδή χαρακτήρα


ΕΚΤΑΚΤΟ! ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ

ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΓΑΛΗΝΗ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΣΕ ΑΙΩΝΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ


ΟΤΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΑΡΧ... ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, ΗΞΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΡΧΙΔΙ;

Άρα ήταν και επίσημα ...μονάρχης! :D :D :D


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑ ΜΟΛΥΒΙ;

2500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΒΙ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Η ζωή είναι σαν το ποτάμι που κυλάει αυτή τη στιγμή μπροστά μας


ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ
Μια καλή αισθηματική ιστορία


ΟΡΚΟΣ ΣΙΩΠΗΣ
Αστυνόμικό μυθιστόρημα


ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΒΟΡΒΟΡΥΓΜΟΙ
Ιστορίες γεύσεων ενός μεσογειακού μάγειρα


ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ
Ένα αληθινό φανταστικό ταξίδι...