Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. μπρόκολο
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο (τύπου βιτάμ)
200 γρ. διάφορα τυριά (λίγο κασέρι, λίγο έμενταλ, λίγο γκούντα, λίγη παρμεζάνα, ένα λαβάς κυρί...)
120 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό ολόκληρο
1 κρόκος αυγού
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
Πράσινο πιπέρι (και αν το θέλουμε πικάντικο ρίχνουμε και καγιέν)
Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε το βούτυρο (π.χ. στο φούρνο μικροκυμάτων) και το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ (συνηθίζουμε να ρίχνουμε πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά στο μίξερ).
Στο μίξερ έχουμε βάλει τους ζυμωτήρες (αυτά που μοιάζουν με τιρμπουσόν), το βάζουμε στη μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο πράσινο πιπέρι.
Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε και τον κρόκο του αυγού (παρ' ότι βάζουμε πρώτα τα υγρά, επειδή το βούτυρο ήταν ζεστό, δεν τον βάλαμε για να μην "ψηθεί").
Συνεχίζουμε το ζύμωμα στο μίξερ μέχρι νά γίνει μια μαλακή (προσοχή: μαλακή, όχι ρευστή) ζύμη.
Αν δείτε ότι είναι πολύ νερουλή μη φοβηθείτε να προσθέσετε μια κ.σ. αλεύρι.
Καλύτερα πιο "στεγνή" παρά πιο "νερουλή" η ζύμη μας.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια μέτρια φόρμα τάρτας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 25 με 35 λεπτά της ώρας.
Γιατί τόση διαφορά; Επειδή οι ζύμες εξαρτώνται και από τη σχετική υγρασία του περιβάλλοντος. Όσο πιο "στεγνή" κάνετε τη ζύμη (περισσότερο αλεύρι) τόσο πιο γρήγορα θα ψηθεί - κι αντίστροφα.
Βάλτε το κουδούνι να χτυπήσει στα 25 λεπτά και έχετε το νου σας.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το μπρόκολο για 10 με 15 λεπτά σε νερό που έχουμε ρίξει μισή κουταλιά της σούπας αλάτι.
Μόλις τελειώσει το αφήνουμε να κρυώσει (έτσι κι αλλιώς η ζύμη θέλεις άλλα 10 λεπτά) και μετά το κόβουμε σε "δεντράκια".
Τρίβουμε τα τυριά (όσα τρίβονται) για να λιώσουν καλύτερα και απλώνουμε μια στρώση στην τάρτα ρίχνοντας και λίγο πράσινο πιπέρι.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τους "αβγογδάρτες" (τα δόντια που μιάζουν με χτυπητήρι) και χτυπάμε στη μεγάλη ταχύτητα την κρέμα γάλακτος και το αυγό με λίγο αλάτι και πράσινο πιπέρι.
Περιχύνουμε το μίγμα στην τάρτα και βάζουμε μέσα τα "δεντράκια" του μπρόκολου.
Από πάνω ρίχνουμε ψιλοκομμένο τυρί (μπορείτε και μόνο ένα είδος: π.χ.: παρμεζάνα ή φέτες τυρί του τόστ κομμένο σε λωρίδες). Ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο (που είναι ήδη ζεστός από τη ζύμη) και είμαστε έτοιμη.
Αν δεν είχαμε έτοιμο, ζεστό το φούρνο, αν δηλαδή είχαμε φτιάξει την "τάρτα" από το προηγούμενο βράδυ θα μπορούσαμε να "ψήσουμε" το περιεχόμενο στο φούρνο μικροκυμμάτων: στα 500W για 5 λεπτά.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΟΛΟΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ INSTAGRAM
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ;
ΠΡΙΝ ΕΥΧΗΘΕΙΣ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ - ΣΚΕΨΟΥ ΤΗ ΛΟΒΟΤΟΜΗ
Γέμισε το FB άθλια συνθήματα από ανθρώπους με εξίσου αναιδή χαρακτήρα
ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ Η ΠΙΠΕΡΙΑ ΣΤΗ ΣΤΥΣΗ:
ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ;
ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ PC ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ;
2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΤΑΙΝΕ. ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΑΜΕΣΩΣ
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ;
ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΞΙΖΩ, ΑΣ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ
ΑΦΟΥ ΚΑΝΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ;
Μόνο για φανατικούς του ξεπατώματος, περπάτημα, ποδήλατο. Αντε ρε, και κοπηλασία σας εύχομαι.
ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;
INTERNET ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ Θεματικός κατάλογος του Internet
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Μια νεαρή κοπέλα, σμιλεμένη από τη γαλλοτραφή Πολίτισσα μάνα της, μεγαλώνει ανυποψίαστη στη Νίσυρο της λάβας και της γύμνιας
ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ
ΤΟ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ Ε Το έμβλημα των Δελφών αποκαλύπτεται...
ΠΕΡΙ ΦΩΤΙΣΕΩΣ Αυτά που τραβάμε εμείς, τα τραβάνε κι άλλοι
ΤΟ ΡΟΖ INTERNET Εξερευνώντας τη γαργαλιστική πλευρά του Internet
ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!
CUPCAKE ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΦΡΑΟΥΛΑ! Ανταγωνιστείτε σε γλυκά το καλύτερο ζαχαροπλαστείο!
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ Για όσους αγαπούν την πραλίνα φουντουκιού
ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ - ΠΡΟΧΘΕΣ
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΓΚΑΝΑΖ Πλούσια γεύση σοκολάτας και ρευστής καραμέλας...
ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ Απίστευτο γλυκό, απίστευτα εύκολο στην παρασκευή
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ME 3 ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ