ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Φρέσκα κολοκυθάκια, μοτσαρέλα, φέτα και μπέικον


Ανήκει στην κατηγορία: Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 3730 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 19 φορές.


Para Bellum - Oxigono.gr


    ;

Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
1 κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα
1 κύβο φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 3-31/2 κούπες)
 
Για τη γέμιση:
4 πράσινα κολοκυθάκια
2 μπάλες μοτσαρέλα
4 φέτες μπέικον
½ φλιτζάνι φέτα
2 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί
Αλάτι
Ρίγανη ή δυόσμο
Ελαιόλαδο
 
Πως το κάνουμε:
Μέσα στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά (η μαγιά πρέπει να είναι φρέσκια. Η μαγιά σε φακελάκι δίνει μια τελείως διαφορετική γεύση στη ζύμη).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Με το εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές μακριές λωρίδες (εκτός αν είσαστε μάστορες και τα καταφέρνετε το ίδιο καλά και με ένα απλό μαχαίρι).
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσουν.
Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και τα βράζουμε για λίγο εκεί μέσα να μαλακώσουν και όχι να ψηθούν.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι εκεί μέσα.
Αν λαδώσετε τα χέρια σας το ζυμάρι ανοίγει πολύ εύκολα, ξεκινώντας να το απλώνετε από το κέντρο προς τα έξω.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα αρταίνουμε με ρίγανη ή δυόσμο.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια και μετά τη φέτα θρυμματισμένη.
Τέλος ρίχνουμε το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.
 
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Νανού Νικολά, από: Αθήνα 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!



Para bellum

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ 98% ΜΠΑΤΑΡΙΑ

ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΟ ΦΟΡΤΙΖΕΙΣ ΚΑΛΟΥ - ΚΑΚΟΥ


ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ (Μ. ΘΑΤΣΕΡ)

ΕΔΩ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΥΑΛΙΑ


ΠΑΠΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΒΡΕΦΟΣ

...και οι ηλίθιοι γονείς του γελάνε. Αν πέσει το λαδωμένο βρέφος, εκεί να δεις κλάμα!


ΑΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΕΤΟΥΣΑΝ...

...ΤΟ FACEBOOK ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ΜΕ ΣΚΟΙΝΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΛΕΨΟΥΜΕ

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!


CHEMTRAILS ΣΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ NASA

ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΟΥΝ!!!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


INTERNET ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Καλός θεματικός κατάλογος για να σερφάρουν τα παιδιά στο Internet


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ


Ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΑΡ…
Κατανόηση της Φιλοσοφίας μέσα από Ανέκδοτα


1001 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Διηγούμαι, ανακαλύπτω, παίζω, δημιουργώ


ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ
Ένας σαρωτικός έρωτας με φόντο τα νησιά του Αιγαίου


ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
Μια σωστή ματιά στην εκπαίδευση σήμερα

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


MUFFIN ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτόν τον πειρασμό;


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟYΒΕΡΤΟΥΡΑ
Ένα κέικ που μπορεί να το φτιάξει ακόμα και ένας αρχάριος!


ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ
Τα παστέλια πολυτελείας


ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Γλυκό, λιγότερο επιβλαβές για την υγεία


ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΕΠIΚΑΛΥΨΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ
Αγγλική πολυτέλεια αλλά με ελληνική νοστιμιά