ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Φρέσκα κολοκυθάκια, μοτσαρέλα, φέτα και μπέικον


Ανήκει στην κατηγορία: Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 3956 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 19 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
1 κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα
1 κύβο φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 3-31/2 κούπες)
 
Για τη γέμιση:
4 πράσινα κολοκυθάκια
2 μπάλες μοτσαρέλα
4 φέτες μπέικον
½ φλιτζάνι φέτα
2 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί
Αλάτι
Ρίγανη ή δυόσμο
Ελαιόλαδο
 
Πως το κάνουμε:
Μέσα στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά (η μαγιά πρέπει να είναι φρέσκια. Η μαγιά σε φακελάκι δίνει μια τελείως διαφορετική γεύση στη ζύμη).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Με το εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές μακριές λωρίδες (εκτός αν είσαστε μάστορες και τα καταφέρνετε το ίδιο καλά και με ένα απλό μαχαίρι).
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσουν.
Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και τα βράζουμε για λίγο εκεί μέσα να μαλακώσουν και όχι να ψηθούν.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι εκεί μέσα.
Αν λαδώσετε τα χέρια σας το ζυμάρι ανοίγει πολύ εύκολα, ξεκινώντας να το απλώνετε από το κέντρο προς τα έξω.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα αρταίνουμε με ρίγανη ή δυόσμο.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια και μετά τη φέτα θρυμματισμένη.
Τέλος ρίχνουμε το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.
 
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Νανού Νικολά, από: Αθήνα 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ

ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΙΑΧ


ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΑΝ ΤΗ ΡΟΔΟ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΣΦΑΛΗ


ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΒΑΡΟΣ

Πώς να στεγανώσετε μόνοι σας την ταράτσα σας με μικρό κόστος και χωρίς να επιβαρύνετε την ταράτσα με βάρος


ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ

ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΣΕΙΣ;


ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η LINDA HAMILTON ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗ;

Τι έγινε εκείνο το ωραίο μανάρι σήμερα;


ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ

ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΜΟΥ


Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Ένας γέρος σκύλος και ένας συνταξιούχος βαριούνται μαζί με τον αναγνώστη


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Με τα μάτια και το φλας ενός φωτογράφου


PING ΕΝΑΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΙΜΝΗ
Καλό βιβλίο με το ζόρι δεν γίνεται. Θέλει έμπνευση


Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ
Επικό, συναρπαστικό, ...σχεδόν αριστούργημα


Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Έτσι έπρεπε να γράφεται η ιστορία στα σχολικά βιβλία. Διαβάστε τα πάντα για την Ευρώπη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


MILK SHAKE ΣΟΚΟΜΠΑΝΑΝΑ
Η απόλαυση συναντά τον γλυκύτερο συνδυασμό


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
…για τους τυχερούς τρώγεται με παγωτό!


ΚΟΥΠΑ - ΚΕΪΚ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΜΑΤΑ
Έτοιμο σε 2,5 λεπτά και τέλειο στη γεύση


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ. ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ!


ΠΑΓΩΤΟ ΣΑΝΤΟΥΪΤΣ
Ιδανικό για τώρα που αρχίζουν οι ζέστες


ΤΟ ΚΕΪΚ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Τι πάει να πει υπερβολική σοκολάτα; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα!