ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Φρέσκα κολοκυθάκια, μοτσαρέλα, φέτα και μπέικον


Ανήκει στην κατηγορία: Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 4068 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 19 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
1 κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα
1 κύβο φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 3-31/2 κούπες)
 
Για τη γέμιση:
4 πράσινα κολοκυθάκια
2 μπάλες μοτσαρέλα
4 φέτες μπέικον
½ φλιτζάνι φέτα
2 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί
Αλάτι
Ρίγανη ή δυόσμο
Ελαιόλαδο
 
Πως το κάνουμε:
Μέσα στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά (η μαγιά πρέπει να είναι φρέσκια. Η μαγιά σε φακελάκι δίνει μια τελείως διαφορετική γεύση στη ζύμη).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Με το εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές μακριές λωρίδες (εκτός αν είσαστε μάστορες και τα καταφέρνετε το ίδιο καλά και με ένα απλό μαχαίρι).
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσουν.
Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και τα βράζουμε για λίγο εκεί μέσα να μαλακώσουν και όχι να ψηθούν.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι εκεί μέσα.
Αν λαδώσετε τα χέρια σας το ζυμάρι ανοίγει πολύ εύκολα, ξεκινώντας να το απλώνετε από το κέντρο προς τα έξω.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα αρταίνουμε με ρίγανη ή δυόσμο.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια και μετά τη φέτα θρυμματισμένη.
Τέλος ρίχνουμε το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.
 
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Νανού Νικολά, από: Αθήνα 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Επειδή έχουμε την τύχη να υπάρχει η επίσημη έκδοση στα Ελληνικά!


ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Παντού, όπου κοιτάξεις, υπάρχουν πρόσωπα που σε κοιτάνε!


ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΗΧΕΙΟ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ!!!

Κόβεις ένα μπαμπού (που θα το βρεις θα μου πείτε) του κάνεις μια τρύπα και έτοιμο το καλύτερο παθητικό ηχείο για κινητά!


ΝΙΚΗΣΕ Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ZAK MCKRACKEN

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!


ΒΡΕΣ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ α

Μπορείς να το βρεις σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα;


MANUAL ΙΕΡΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ...ΟΛΙΓΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΝ

ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣ ΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΑΝΙΑΚΟ;

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΙΝ
Bραβείο Prix Solidarite du Groupe Harmonie


ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ ΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ
Ή πως να μετατρέψεις με το ζόρι ένα σαρκοφάγο ζώο (τον άνθρωπο) σε κάτι που δεν είναι (χορτοφάγο)


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Β ΤΕΥΧΟΣ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ - ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΟΥ


ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ; ΟΜΙΛΙΑ; ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ; ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!


NETMEETING 3
Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά


Το δέκατο έβδομο κιβώτιο
Καταδύσεις στην παιδική - εφηβική λογοτεχνία