ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΑΕΡΙΝΗ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Φρέσκα κολοκυθάκια, μοτσαρέλα, φέτα και μπέικον


Ανήκει στην κατηγορία: Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 4150 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 19 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
1 κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα
1 κύβο φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 3-31/2 κούπες)
 
Για τη γέμιση:
4 πράσινα κολοκυθάκια
2 μπάλες μοτσαρέλα
4 φέτες μπέικον
½ φλιτζάνι φέτα
2 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί
Αλάτι
Ρίγανη ή δυόσμο
Ελαιόλαδο
 
Πως το κάνουμε:
Μέσα στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά (η μαγιά πρέπει να είναι φρέσκια. Η μαγιά σε φακελάκι δίνει μια τελείως διαφορετική γεύση στη ζύμη).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Με το εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές μακριές λωρίδες (εκτός αν είσαστε μάστορες και τα καταφέρνετε το ίδιο καλά και με ένα απλό μαχαίρι).
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσουν.
Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και τα βράζουμε για λίγο εκεί μέσα να μαλακώσουν και όχι να ψηθούν.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι εκεί μέσα.
Αν λαδώσετε τα χέρια σας το ζυμάρι ανοίγει πολύ εύκολα, ξεκινώντας να το απλώνετε από το κέντρο προς τα έξω.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα αρταίνουμε με ρίγανη ή δυόσμο.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια και μετά τη φέτα θρυμματισμένη.
Τέλος ρίχνουμε το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.
 
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Νανού Νικολά, από: Αθήνα 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΜΥΑΛΟ, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ

Αυτή είναι μια φυσιολογικότατη φωτογραφία.


10 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ

Τους ακούς από μικρό παιδί, αλλά ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ


ΑΝ Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ Η ΕΥΑ ΗΤΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

...έτσι θα ήταν ντυμένοι με τα συκόφυλλα


Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Αλήθεια, πώς βιώνει μια κότα τον κύκλο της ζωής;


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΠΗΣ ΖΕΙ 17 ΜΕΡΕΣ...

...πάνω σε ένα χαρτονόμισμα ενώ μόνο 5 λεπτά πάνω στα χέρια σου;


ΟΙ ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΥΡΟΚΑΨΙΜΑΤΑ

Φεστιβάλ... βαρβαρότητας σε χωριό της Ισπανίας. Καίνε ταύρους στην πλατεία για διασκέδαση

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Βρες την υγειά σου μέσα από φυσικά προϊόντα ...ή περίπου


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
Καλόν μα την πίστημ


365 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Δημιουργικές ιδέες για σας και το παιδί σας


ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΑΝΗ
ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ


ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ
Ενα μυθιστόρημα που περιγράφει δυνατά τις ερωτικές και φιλικές σχέσεις των ανθρώπων


ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΟΡΤΑ
Διηγήματα που θα σε κάνουν να σκεφτείς και να ...αισθανθείς