ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Ίσως το καλύτερο ψητό λαχανικό


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 10637 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 74 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
4 Μελιτζάνες φλάσκες μακρόστενες
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Σκόρδο
Μαϊντανός
Αλάτι
 
Πως το κάνουμε:
Προσοχή στην επιλογή μελιτζάνας. Όταν λέμε φλάσκες εννοούμε τις "μαύρες" μελιτζάνες που είναι σαν μπαλονάκια αλλά πρέπει να επιλέξουμε να είναι μακρόστενες και όχι στρόγγυλες σαν μπάλα. Αυτό για να ψηθούν καλύτερα - πιο ομοιόμορφα.

Οι "τηλεοπτικοί μάγειρες" σας λένε να τις ψήνετε στο γκάζι. Με το συμπάθειο, αλλά λένε μπούρδες. Το άρωμα που αποκτά η μελιτζάνα όταν ψήνεται στο κάρβουνο δεν συγκρίνεται με τίποτα. Και δεν είναι θέμα γούστου. Η διαφορά είναι τόσο τεράστια που στην ουσία μιλάμε για δύο διαφορετικά φαγητά.

Πλένουμε τις μελιτζάνες (καλού κακού και ας λένε ότι τάχα μου είναι ΒΙΟ) και τις τρυπάμε 3 με 4 φορές γύρω γύρω με ένα πηρούνι. Μην τις λυπάστε. Τρυπήστε τες καλά αλλιώς θα σκάσουν.

Ανάβουμε καλά τα κάρβουνα (δυνατή φωτιά) και βάζουμε τις μελιτζάνες επάνω και τις γυρνάμε περιοδικά. Τις ψήνουμε μέχρι το εσωτερικό τους να γίνει "νιανιά" και το εξωτερικό (η φλούδα) να έχει καρβουνιάσει.

Αν το εσωτερικό έχει γίνει "νιανιά" σχεδόν νερό και το έξω δεν έχει καρβουνιάσει, τότε μπορείτε με ένα φλόγιστρο να καρβουνιάσετε το απ'έξω. Αυτό θα βοηθήσει τους αρχάριους στο ξεφλούδισμα.

Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε 2 σκελίδες σκόρδο και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια (να το νιώθεις λίγο στο δόντι).

Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά και τις ξεφλουδίζουμε σε ένα μπολ. Πετάμε τις φλούδες (φυσικά) και αν θέλουμε τις βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά υγρά (εγώ δεν το κάνω). Τις βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε (όπως στις σαλάτες) το αλάτι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ξύδι και το λάδι.

Θα σας ξετρελάνει!


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ! ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ Ή ΝΕΦΕΛΙΜ;

Και πόσο κινδυνεύει το φράγμα από αυτά τα μυστηριώδη πλάσματα;


Ο ΠΕΤΣΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ;

ΔΙΚΑΙΑ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΣΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ;


ΘΑ ΚΑΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΟΣΟΙ ΤΡΩΤΕ ΛΑΔΙ...

...ΕΛΙΕΣ, ΟΜΩΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΟΣΕΣ ΘΕΛΕΤΕ


6 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΟ WC

...ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ!


Τι γίνεται όταν πυροβολούμε μέσα στο νερό;

Είναι τρελοί οι Αμερικάνοι. Ένας αμερικάνος τρελός και παλαβός με τα όπλα μπήκε στην πισίνα και φωτογράφησε έναν υποβρύχιο πυροβολισμό!


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΜΗΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΣΙΧΛΕΣ

...ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕΤΑ!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ
Η Ελλάδα για τον συγγραφέα είναι σαν έντονη συνείδηση της γης και της φυλής.


ΤΟ ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Ένα βιβλίο γεμάτο μυστικές συνταγές ομορφιάς... αληθινές και αποτελεσματικές


Ο ΠΙΝΟΚΙΟ -ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ή πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα παραμύθι σε μάθημα (αυτό τώρα είναι καλό;)


ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
...και επί τέλους: όνειρα γλυκά!


ΚΡΑΤΑΣ ΜΥΣΤΙΚΟ;
Ένα μυθιστόρημα για να μας θυμίσει πως η ζωή είναι όμορφη και αξίζουν όλες οι στιγμές της, εύκολες ή δύσκολες.


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ
Ένάντια στην ηλιθιότητα ακόμα και οι Θεοί ...μάταια αγωνίζονται