ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΤΕΡΟΣΑΥΡΟΥ

Μια φωλιά για φάγωμα


Ανήκει στην κατηγορία: KIDS RECIPES

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6131 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 25 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
1 φλτζ κριθαράκι

1/2 φλτζ ντομάτα περασμένη στο μούλτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 φλτζ νερό

Αλάτι

1 πρέζα ρίγανη

½ φλτζ βρασμένο αρακά

Φέτα ή μοτσαρέλα

 

Πως το κάνουμε: 
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις αναμιχθεί το κριθαράκι με την ντομάτα προσθέτουμε το νερό καυτό, αλάτι και ρίγανη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το κριθαράκι μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει με τη σάλτσα.

Σε ένα πιάτο φτιάχνουμε μια φωλιά με το κριθαράκι και τη στολίζουμε γύρω – γύρω με αρακά.

Στο κέντρο βάζουμε τη φέτα σε σχήμα αυγού (μπορείτε να τη θρυμματίσετε και να την πλάσετε με τα χέρια σας).


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!