ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΓΡΑΝΙΤΑ ...ΠΕΠΟΥΖΙ

Δροσιστική γρανίτα ΠΕπόνι - καρΠΟΥΖΙ


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 9680 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 27 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
450 γρ. πεπόνι (χωρίς φλούδα)
450 γρ. καρπούζι (χωρίς φλούδα και χωρίς κουκούτσια)
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι (ή 1½ μέτριο)
5 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. γλυκόζη
0-2 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα το πόσο γλυκά είναι τα φρούτα)
Ξύσμα από τη φλούδα ενός λεμονιού
 
Πως το κάνουμε:
Επειδή έχει κάποια διαδικασία το κάνουμε με το πρώτο φρούτο πρώτα και μετά με το δεύτερο. Ας δούμε πως: Με το multi κάνουμε πρώτα το πεπόνι και μετά το καρπούζι πουρέ - ξεχωριστά το ένα από το άλλο. Ενώ είναι ακόμη στο multi προσθέτουμε από 2½ κουταλιές της σούπας μέλι, ½ κουταλιά της σούπας γλυκόζη, το μισό από το χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα. Ανακατεύουμε με το multi και μετά δοκιμάζουμε τη γλυκύτητα. Αν το απαιτεί προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε. 
Το βάζουμε στη μηχανή του παγωτού για 45 λεπτά και μετά σε ένα ταπεράκι ή σε θήκες για παγάκια (ακόμη καλύτερα) και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία και για το άλλο φρούτο.
Όταν παγώσουν μπορούμε να τα σερβίρουμε είτε σκέτα, είτε με σαμπάνια, είτε με κάποιο αναψυκτικό (sprite, Coca-Cola) σε ποτήρια της αρεσκείας μας.
Υπάρχουν 2 λόγοι που τα κάναμε χωριστά. Ο πρώτος είναι ότι θα μπερδευόταν οι γεύσεις και θα έβγαζε κάτι ...μπλιαχ και ο δεύτερος ότι μπορούμε να σχηματίσουμε ένας είδος "ζέβρας" με τα 2 χρώματα στο ποτήρι, το οποίο εντυπωσιάζει.


2½ κουταλιές. Ρίξτε κάθε πουρέ σε ένα ρηχό πλαστικό μπολ και βάλτε τον για τρεις ώρες στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα απομακρύνετε τους κρυστάλλους από τις άκρες προς το κέντρο. Επαναλάβετε μέχρι να παγώσουν εντελώς οι πουρέδες των φρούτων.
3. Με ένα πιρούνι ανακατέψτε και μοιράστε τους σε ποτήρια σαμπάνιας εναλλάσσοντας τα χρώματα. Γεμίστε τα ποτήρια με κρασί και γαρνίρετε με μια λεπτή φέτα από καρπούζι ή πεπόνι. Σερβίρεται αμέσως παγωμένη.
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΝΕΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΙΤΣΑ ΜΕ ΤHΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚI ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...

Η τέχνη στο πλευρό των απεργών, σχολιάζοντας τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Υπουργού.


ΙΩ ΕΥΡΩΠΗ ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ

4 από τους 60+ δορυφόρους του Δία. Απολαύστε ομορφιά


MAC GYVER - ΟΧΙ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ - ΜΑΓΚΑΪΒΕΡ

ΘΕΟΥΛΗΣ Ο ΜΑΓΚΑΪΒΕΡ


ΩΠΑ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Οχι, ρε παιδιά, δεν μπορεί!


ΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ 21 AND OVER-

Πώς το κάνουν οι παράνομοι; Πώς βρίσκουν και ελληνικούς υπότιτλους;


ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΕΒΡΕΣ

ΚΑΙ ΛΥΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕ ΑΣΠΡΕΣ ΡΙΓΕΣ Η ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΝΗΡΟΝ ΥΔΩΡ
Μία εικαστική βόμβα στα λιμνάζοντα νερά του καλλιτεχνικού παρόντος


Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
Συμβουλές σε ένα νέο συγγραφέα


ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ
Τα ααστεία και το υποσυνείδητο, Βαθύτερη σύνδεση υποσυνειδήτου - ονείρου και αστειολογίας


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΠΟΛΛΑ
Ένα βιβλίο με προσωπικές ιστορίες καθημερινής παραφροσύνης


ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
Τώρα ξέρω τι σημαίνει


ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΜΕΘΗΣ
Τα περίεργα ονόματα και οι αναφορές σε μη δόκιμους όρους εμποδίζουν την απόλαυση της ανάγνωσης

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ
Κλασσική γαλλική ζαχαροπλαστική. Αξεπέραστη!


ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΕΔΕΣΜΑ ΣΟΚΟΜΠΑΝΑΝΑ BAILEYS ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Απίστευτο συνοδευτικό για τον φραπέ. Μια κουταλιά μέσα στον φραπέ και τον απογείωσε!


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
Τα μπισκότα που περισσεύουν... νοστιμεύουν


ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΟΚΚΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Για τους λάτρεις του αρώματος του καφέ


ΚΡΕΠΑ ΣΟΚΟΜΠΑΝΑΝΑ
Ο καλύτερος συνδυασμός


ΣΟΚΟΜΕΛΑ
Μπισκότα σοκολάτας με καραμέλα