ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Βραστό Αυγό - Μελάτο

Ποιος είπε ότι το βραστό αυγό είναι πανεύκολο;


Ανήκει στην κατηγορία: ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 14256 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 26 φορές.


arithmology


Nena Georgiadou Psixologos

Τι πρέπει να γνωρίζουμε:
Αν το αυγό είναι ολόφρεσκο, τότε ξεφλουδίζεται δυσκολότερα, αφού βράσει.
Καλό είναι να βγάζουμε το αυγό από το ψυγείο, για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Ρίχνουμε αλάτι ή ξύδι στο νερό όχι για γεύση αλλά για να σφίξει το ασπράδι, σε περίπτωση που σπάσει το αυγό.
Ο κρόκος πρέπει να είναι μελάτος, το ασπράδι, όμως, πρέπει να είναι σφικτό, αλλιώς μοιάζει με μύξα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όταν το βράζεις για παιδί. Εκεί ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΛΑΘΗ, όπως όλοι οι γονείς γνωρίζουμε.
 
Τι θα χρειαστούμε:
1 ή περισσότερα αυγά
Αλάτι
 
Πως το κάνουμε:
Το βράσιμο του αυγού δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουμε στην αρχή. Και αυτό το καταλαβαίνουμε μετά, όταν το αυγό δεν είναι τόσο μελάτο όσο θα θέλαμε - ή και καθόλου.
Σε ένα άδειο κατσαρολάκι τοποθετούμε το αυγό προσεκτικά για να μην σπάσει.
Το σκεπάζουμε με νερό, τόσο ώστε η στάθμη του νερού να είναι 2 εκατοστά πάνω από το αυγό.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αν είναι μπρίκι, βάζουμε από πάνω ένα πιατάκι του γλυκού.
Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για 1αυγό ή 1 κουταλιά της σούπας για 2 - 5 αυγά).
Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό.
Μόλις βράσει το νερό γυρνάμε την ένταση στο μεσαίο και βάζουμε το χρονόμετρο στα 3 λεπτά.
Μόλις χτυπήσει το χρονόμετρο κλείνουμε το μάτι και βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Δεν αφαιρούμε το καπάκι.
Βάζουμε το χρονόμετρο κουζίνας στο 1 λεπτό.
Βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα μέχρι το νερό να κρυώσει εντελώς.
Έχετε ένα τέλειο μελάτο αυγό.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


TΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


ΦΥΣΑΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

ΦΥΣΑΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ


TO HOLYWOOD ΣΚΟΤΩΝΕΙ

10 πράγματα που κάνουν οι πρωταγωνιστές και αν τα κάνεις θα πεθάνεις στα σίγουρα


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ANTIVIRUS ΣΤΟ PC ΣΟΥ; (και στο κινητό σου;)

Άκουσέ μας και θα ησυχάσεις μια για πάντα από προβλήματα λογισμικού και ιών


ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΩΡΟ...

..ΞΥΠΝΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ


BUG ΤΟΥ YOUTUBE ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΟΥ ΠΑΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!
Είναι ιδέα μου ή το να βρεις το ταίρι σου είναι πιο δύσκολο από το να βρεις το φάρμακο για τον καρκίνο;


Η ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Οι χορτοφαγικές συνταγές ενός μεγάλου μάγειρα το 18ου αιώνα


ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ
ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Από τη μεγάλη έκρηξη ως τις μαύρες τρύπες


ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΝΕΛΑΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΥΓΕ Η ΕΛΕΝΗ;
Ένα τσόκαρο αναρωτιέται γιατί ...του φέρονται σαν να είναι τσόκαρο!


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
Εύχρηστο εγχειρίδιο (αν δεν έχεις internet)

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Ιδανική τούρτα για ένα γιορτινό τραπέζι


ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Η τέλεια γευστική απόλαυση


CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ!
ΚΡΕΜ ΜΠΡΙΛΕ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ, ΑΜΕΣΩΣ ΤΡΩΓΕΤΑΙ


ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μια παροδοσιακή συνταγή απογειώνεται


ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΙΚ
Ευρώπη και Ανατολή σε ένα κέικ


ΜΙΛΚΣΕΙΚ ESPRESSO – ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Δυνατή γεύση