Πως το κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τον πουρέ.
Αν δεν θέλουμε (κρίμα) να φτιάξουμε πουρέ από πατάτες (βράζεις πατάτες τις ξεφλουδίζεις και τις λιώνεις με γάλα και βούτυρο) φτιάχνουμε έτοιμο. Απλά ακολουθήστε τις οδηγίες στο κουτί. Συνήθως τα 200 γρ. έτοιμες νιφάδες βγάζουν 750 γρ. πουρέ.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και κόβουμε μέχρι να έχουμε 100 γραμμάρια (αν είναι 110 δεν χάθηκε ο κόσμος).
Περνάμε τη ντομάτα μαζί με την ΜΙΚΡΗ πιπεριά κέρατο στο μούλτι. Εννοούμε εκείνες τις μικρές πράσινες πιπεριές που μοιάζουν οπτικά με τις καυτερές αλλά ΔΕΝ καίνε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμυδάκι.
Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο. Να βγεί περίπου ένα κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος.
Ρίχνουμε στον πουρέ το κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, 70 γραμμάρια φέτα που την σπάμε με το χέρι, 50 γραμμάρια τριμμένη γαλέτα ή φρυγανιά, 40 με 50 ml ελαιόλαδο, ελάχιστη ρίγανη και λίγο θυμάρι.
Ανάλογα με το αλάτι που έχει ο πουρές μπορεί να μη χρειαστεί να ρίξουμε αλάτι. Δοκιμάζουμε και βλέπουμε.
Ρίχνουμε το είδος του πιπεριού που μας αρέσει. Μαύρο οπωσδήποτε. Το πράσινο θα προσθέσει απίστευτο άρωμα και καγιέν, αν τους θέλουμε καυτερούς.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αν το μίγμα μας φαίνεται "ρευστό" προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα ή λίγο κορν φλάουρ.
Αφού επιτύχουμε την υφή που νιώθουμε καλά στο χέρι ότι μπορούμε να πλάσουμε κεφτεδάκια ...αρχίζουμε να τα πλάθουμε.
Βάζουμε το τηγάνι με λάδι στη φωτιά. Το είδος του λαδιού παίζει ρόλο τόσο στη γεύση όσο και στο πόσο βαρύ θα βγει ο ντοματοκεφτές.
Εκείνο που έχει σημασία είναι το λάδι να είναι καυτό πριν βάλετε τον πρώτο κεφτέ.
Μόλις κάψει το λάδι, λοιπόν, είτε αλευρώνουμε είτε πασπαλίζουμε τον κάθε ντοματοκεφτέ με τριμμένη φρυγανιά και τους τηγανίζουμε.
Είναι έτοιμοι μόλις αρχίζουν και παίρνουν χρώμα. Μην τους κάψετε. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν κιμά μέσα. Δεν χρειάζονται "μαγείρεμα", μόνο να κάνουν την κρούστα απ' έξω.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με ΤΡΙΜΕΝΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΥΡΙΑ (παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα κ.ά.). Προσέξτε μόνο να μην σας βγουν λύσσα στο αλάτι. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλμυρά σκληρά τυριά τότε βάλτε λιγότερο αλάτι στον πουρέ.
Αν τους θέλετε για ουζομεζέ τότε κάντε τους καφτερούς με πιπέρι καγιέν ή αντικαταστήστε την πράσινη πιπεριά με καυτερή!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;
Κυκλοφόρησε το νέο σκάκι από την ΙΚΕΑ. Προσοχή στα ΑΛΟΓΑ!
Δεν είναι αστείο. Η φωτογραφία είναι από το νέο κατάλογο των ΙΚΕΑ
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ 1943-2013
Δείτε με 6 χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τον τύπο της κάθε εποχής για τη θέση της γυναίκας στην Ινδονησία μέσα σε 70 χρόνια
ΒΡΕΘΗΚΑΝ 7 ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ 160.000
ΚΑΙ 1 ΚΛΕΦΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟΥΣ 300
BSOD AFTER BIOS UPDATE? - ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ BIOS UPDATE;
HOW TO FIX IT - ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙΣ
Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ
...και γιατί υπερτερεί της κοινής λογικής
ΚΟΣΤΙΖΕΙ 0€ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
...ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΗΚΙ! ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ!
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ...
...ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ!
LOADING 70% COMPLETE
Άμα είναι βαρύ το αρχείο λογικό είναι να αργήσει!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΔΩΝ ...ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ
Μα που πήγε εσένα ο νους σου; Σα δεν ντρέπεσαι.
ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;
INTERNET ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Η γυναικεία πλευρά του Internet
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
Εύχρηστο εγχειρίδιο (αν δεν έχεις internet)
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ
Δύο ιστορίες σαν μυθιστόρημα εξελίσσονται παράλληλα...
Εύχρηστος οδηγός για το Outlook 2000
Αλληλοηγραφία δίχως όρια
ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΣΠΙΤΙ
Μια διαφορετική ιστορία αγάπης που διαβάζεται και ξαναδιαβάζεται αμέτρητες φορές
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ
και άλλα αναπάντητα ερωτήματα
ΜΠΡΙΣΙΝΓΚΡ
Το τρίτο βιβλίο της σειράς που θα σας ενθουσιάσει (όπως και τα άλλα δύο άλλωστε)