ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Απλή συνταγή που γίνεται πολύ γρήγορα από τον οποιονδήποτε


Ανήκει στην κατηγορία: FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 5925 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 35 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
750 γρ. πουρέ πατάτας
100 γρ. ντομάτα ξεφλουδισμένη
50 γρ. τριμμένη γαλέτα (φρυγανιά)
70 γρ. φέτα (λευκό τυρί)
50 ml ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 μικρή πράσινη πιπεριά (κέρατο)
Δυόσμο
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο, άσπρο, πράσινο, κόκκινο)
 
Πως το κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τον πουρέ.
Αν δεν θέλουμε (κρίμα) να φτιάξουμε πουρέ από πατάτες (βράζεις πατάτες τις ξεφλουδίζεις και τις λιώνεις με γάλα και βούτυρο) φτιάχνουμε έτοιμο. Απλά ακολουθήστε τις οδηγίες στο κουτί. Συνήθως τα 200 γρ. έτοιμες νιφάδες βγάζουν 750 γρ. πουρέ.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και κόβουμε μέχρι να έχουμε 100 γραμμάρια (αν είναι 110 δεν χάθηκε ο κόσμος).
Περνάμε τη ντομάτα μαζί με την ΜΙΚΡΗ πιπεριά κέρατο στο μούλτι. Εννοούμε εκείνες τις μικρές πράσινες πιπεριές που μοιάζουν οπτικά με τις καυτερές αλλά ΔΕΝ καίνε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμυδάκι.
Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο. Να βγεί περίπου ένα κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος.
Ρίχνουμε στον πουρέ το κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, 70 γραμμάρια φέτα που την σπάμε με το χέρι, 50 γραμμάρια τριμμένη γαλέτα ή φρυγανιά, 40 με 50 ml ελαιόλαδο, ελάχιστη ρίγανη και λίγο θυμάρι.
Ανάλογα με το αλάτι που έχει ο πουρές μπορεί να μη χρειαστεί να ρίξουμε αλάτι. Δοκιμάζουμε και βλέπουμε.
Ρίχνουμε το είδος του πιπεριού που μας αρέσει. Μαύρο οπωσδήποτε. Το πράσινο θα προσθέσει απίστευτο άρωμα και καγιέν, αν τους θέλουμε καυτερούς.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αν το μίγμα μας φαίνεται "ρευστό" προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα ή λίγο κορν φλάουρ.
Αφού επιτύχουμε την υφή που νιώθουμε καλά στο χέρι ότι μπορούμε να πλάσουμε κεφτεδάκια ...αρχίζουμε να τα πλάθουμε.
Βάζουμε το τηγάνι με λάδι στη φωτιά. Το είδος του λαδιού παίζει ρόλο τόσο στη γεύση όσο και στο πόσο βαρύ θα βγει ο ντοματοκεφτές.
Εκείνο που έχει σημασία είναι το λάδι να είναι καυτό πριν βάλετε τον πρώτο κεφτέ.
Μόλις κάψει το λάδι, λοιπόν, είτε αλευρώνουμε είτε πασπαλίζουμε τον κάθε ντοματοκεφτέ με τριμμένη φρυγανιά και τους τηγανίζουμε.
Είναι έτοιμοι μόλις αρχίζουν και παίρνουν χρώμα. Μην τους κάψετε. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν κιμά μέσα. Δεν χρειάζονται "μαγείρεμα", μόνο να κάνουν την κρούστα απ' έξω.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με ΤΡΙΜΕΝΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΥΡΙΑ (παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα κ.ά.). Προσέξτε μόνο να μην σας βγουν λύσσα στο αλάτι. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλμυρά σκληρά τυριά τότε βάλτε λιγότερο αλάτι στον πουρέ.
Αν τους θέλετε για ουζομεζέ τότε κάντε τους καφτερούς με πιπέρι καγιέν ή αντικαταστήστε την πράσινη πιπεριά με καυτερή!
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΦΤΥΑΡΙΑ ΓΙΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΙΣ


Ήξερες ότι κάθε χρόνο μένουν 5 αντικείμενα...

...μέσα στο σώμα ασθενών που εγχειρίζονται στην Ελλάδα;


ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΟΣΑΚΟ;

Ναι! Οι 2 αερόσακοι!


ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ!!!

Μου θυμίζει κάτι γιαγιάδες που δεν τρώνε ψάρια επειδή τρώνε λέει ναυαγούς!


ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΒΡΟΜΙΚΟ ΜΥΑΛΟ

ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ;


INVERTER ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΚΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ;

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Ο ΤΙΚΑΛΑΚΗΣ
Μαθαίνει στα παιδιά να έχουν θετική στάση στη ζωή τους


Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ
ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ
Παιδαγωγική, διαπολιτισμική και θεολογική προσέγγιση


ΑΘΗΝΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΟΜΟΡΦΗ
50 Εκδόσεις - 156.000 Αντίτυπα


Το δέκατο έβδομο κιβώτιο
Καταδύσεις στην παιδική - εφηβική λογοτεχνία


Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Πως έβλεπε ο Αλμπερτ Αϊνστάιν τον κόσμο ...στην εποχή του