ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Απλή συνταγή που γίνεται πολύ γρήγορα από τον οποιονδήποτε


Ανήκει στην κατηγορία: FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 5512 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 34 φορές.


Para Bellum


    ;

Τι θα χρειαστούμε:
750 γρ. πουρέ πατάτας
100 γρ. ντομάτα ξεφλουδισμένη
50 γρ. τριμμένη γαλέτα (φρυγανιά)
70 γρ. φέτα (λευκό τυρί)
50 ml ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 μικρή πράσινη πιπεριά (κέρατο)
Δυόσμο
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο, άσπρο, πράσινο, κόκκινο)
 
Πως το κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τον πουρέ.
Αν δεν θέλουμε (κρίμα) να φτιάξουμε πουρέ από πατάτες (βράζεις πατάτες τις ξεφλουδίζεις και τις λιώνεις με γάλα και βούτυρο) φτιάχνουμε έτοιμο. Απλά ακολουθήστε τις οδηγίες στο κουτί. Συνήθως τα 200 γρ. έτοιμες νιφάδες βγάζουν 750 γρ. πουρέ.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και κόβουμε μέχρι να έχουμε 100 γραμμάρια (αν είναι 110 δεν χάθηκε ο κόσμος).
Περνάμε τη ντομάτα μαζί με την ΜΙΚΡΗ πιπεριά κέρατο στο μούλτι. Εννοούμε εκείνες τις μικρές πράσινες πιπεριές που μοιάζουν οπτικά με τις καυτερές αλλά ΔΕΝ καίνε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμυδάκι.
Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο. Να βγεί περίπου ένα κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος.
Ρίχνουμε στον πουρέ το κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, 70 γραμμάρια φέτα που την σπάμε με το χέρι, 50 γραμμάρια τριμμένη γαλέτα ή φρυγανιά, 40 με 50 ml ελαιόλαδο, ελάχιστη ρίγανη και λίγο θυμάρι.
Ανάλογα με το αλάτι που έχει ο πουρές μπορεί να μη χρειαστεί να ρίξουμε αλάτι. Δοκιμάζουμε και βλέπουμε.
Ρίχνουμε το είδος του πιπεριού που μας αρέσει. Μαύρο οπωσδήποτε. Το πράσινο θα προσθέσει απίστευτο άρωμα και καγιέν, αν τους θέλουμε καυτερούς.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αν το μίγμα μας φαίνεται "ρευστό" προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα ή λίγο κορν φλάουρ.
Αφού επιτύχουμε την υφή που νιώθουμε καλά στο χέρι ότι μπορούμε να πλάσουμε κεφτεδάκια ...αρχίζουμε να τα πλάθουμε.
Βάζουμε το τηγάνι με λάδι στη φωτιά. Το είδος του λαδιού παίζει ρόλο τόσο στη γεύση όσο και στο πόσο βαρύ θα βγει ο ντοματοκεφτές.
Εκείνο που έχει σημασία είναι το λάδι να είναι καυτό πριν βάλετε τον πρώτο κεφτέ.
Μόλις κάψει το λάδι, λοιπόν, είτε αλευρώνουμε είτε πασπαλίζουμε τον κάθε ντοματοκεφτέ με τριμμένη φρυγανιά και τους τηγανίζουμε.
Είναι έτοιμοι μόλις αρχίζουν και παίρνουν χρώμα. Μην τους κάψετε. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν κιμά μέσα. Δεν χρειάζονται "μαγείρεμα", μόνο να κάνουν την κρούστα απ' έξω.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με ΤΡΙΜΕΝΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΥΡΙΑ (παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα κ.ά.). Προσέξτε μόνο να μην σας βγουν λύσσα στο αλάτι. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλμυρά σκληρά τυριά τότε βάλτε λιγότερο αλάτι στον πουρέ.
Αν τους θέλετε για ουζομεζέ τότε κάντε τους καφτερούς με πιπέρι καγιέν ή αντικαταστήστε την πράσινη πιπεριά με καυτερή!
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


Nena Georgiadou Psixologos

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΟΣΑΚΟ;

Ναι! Οι 2 αερόσακοι!


ΕΣΥ ΘΑ ΚΑΘΟΣΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 100 SKINHEADS;

Κοινωνικό πείραμα της Carlsberg


ΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ

ΠΕΙΝΑΣ; ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ, ΔΩΣΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΥΤΖΑΜΑ

ΕΛΕΟΣ!


ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Πιο ηλίθιος πεθαίνεις!


ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ Ο,ΤΙ

Είναι αλήθεια! Εσύ θα το διακινδυνεύσει να το γράψεις ΟΤΙ;

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Το φως της επιστήμης στη σύγχυση της νέας εποχής


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Με τα μάτια και το φλας ενός φωτογράφου


2001 ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
Βιβλίο - Ταινία: σημειώσατε Χ


ΠΟΥΣΙ
Έπεσε το πούσι αποβραδίς- το καραβοφάναρο χαμένο -κι έφτασες χωρίς να σε προσμένω μες στην τιμονιέρα να με δεις...


ΑΛΛΑΞΕ… Ό,ΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
Στρατηγικές επιβίωσης με τους άλλους


ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
Ποιητική συλλογή

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΣΟΚΟΖΕΛΕ
Σοκολατάκια gummy bear που ξετρελαίνουν τα παιδιά


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
μια μους στο τσάκα τσάκα


ΜΙΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΑΚΙΑ
Απολαυστικές μπουκίτσες μπισκότου, καρύδι, σοκολάτας


COOKIES ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Gourmet μουστοκούλουρα


ΣΟΚΟΦΡΑΟΥΛΑΚΙΑ
Μετατρέπουμε τη φράουλα σε δροσερό σοκολατάκι ψυγείου!


ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μπελαλίδικο αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.