ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΠΑΛΟΤΙΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΡΥΖΙ KAI ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΩΣ

Μια τέλεια λιχουδιά με αρχαιοελληνικές πινελιές


Ανήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 3743 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 4 φορές.




    ;

Τι θα χρειαστούμε:

2 μπούτια κοτόπουλου
200 γραμμάρια κόκκινο κρασί
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
1 πράσινη πιπεριά
2 κ.σ. μαϊντανός
50 γρ. κίτρινο τυρί
αλάτι, πιπέρι
5 σύκα ξερά
1 κούπα ρύζι
Μέλι
Κανέλα
 
Πως το κάνουμε:
Ξεκοκαλίζουμε τα μπούτια. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Με ένα μαχαίρι που κόβει καλά (χωρίς δόντια, ακονισμένο) κάνουμε μία κάθετη τομή και βγάζουμε το κόκαλο αφαιρώντας το κρέας από πάνω του. Δεν χρειάζεται να σπουδάσετε 7 χρόνια χειρουργική. Απλά δοκιμάστε το.
Τώρα το κάθε μπούτι θα μοιάζει με "πλακέ κομμάτι κρέατος". 
Αλατοπιπερώνουμε, λεμονίζουμε ελαφριά, τα βάζουμε σε ένα πιάτο, σκεπάζουμε με διαφάνεια και τα βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Αν βιαζόμαστε, το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.
Την ίδια μέρα ανοίγουμε με το μαχαίρι κάθετα το λουκάνικο και αφαιρούμε την πέτσα του. Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό του και το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Χρειαζόμαστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό τον οποίο προσθέτουμε στο μπολ με τη γέμιση του λουκάνικου. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τη βάζουμε στη γέμιση.
Ψιλοκόβουμε 50 γραμμάρια κίτρινο τυρί, όπως κασέρι, κεφαλοτύρι κ.ά. και το ρίχνουμε μέσα στη γέμιση.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δομικάζουμε το τυρί για να δούμε το πόσο λαμυρό είναι. Αν είναι πολύ αλμυρό δεν το προτιμάμε ή προσέχουμε το αν θα ρίξουμε ή πόσο αλάτι θα ρίξουμε στο μίγμα.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο (ας πούμε 1 με 2 κουταλιές της σούπας), πιπέρι, πολύ λίγη ρίγανη και ανάλογα με την αλμυρότητα του τυριού και αλάτι.
Ζυμώνουμε το μίγμα για να γίνει ομοιόμορφο. Το σκεπάζουμε με διαφάνεια και το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο.
 
Την άλλη μέρα απλώνουμε το ρολό αλουμινόχαρτου και βάζουμε επάνω το πρώτο κομμάτι από τα μπούτια. Η πέτσα πάει προς τα κάτω.
Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε όση από τη γέμιση πιστεύουμε ότι χωράει για να τυλίξουμε το κρέας σαν μπουρέκι. Γύρω - γύρω κοτόπουλο και στη μέση γέμιση με λουκάνικο.
Τυλίγουμε όλο το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο καλά για να μην ανοίξει.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι.
 
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει το νερό βάζουμε μέσα τα 2 κομμάτια γεμιστό κοτόπουλο που είναι τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο.
Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο (το νερό πρέπει να συνεχίζει να βράζει) και τα αφήνουμε για 40 λεπτά.
Στα 40 λεπτά βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ΧΩΡΙΣ να βγάλουμε από μέσα το κρέας.
 
Κόβουμε τα σύκα στα τέσσερα και τα βάζουμε μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι με 200 γραμμάρια κόκκινο κρασί.
Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσοχή να μην εξατμιστεί το κρασί.
Το βγάζουμε από τη φωτιά (πρέπει να έχει μείνει το μισό κρασί) και ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ανακατεύοντας ελαφρά.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο από το κρέας με προσοχή να μη μας διαλυθεί.
Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, αλοίφουμε τα κομμάτια κρέας με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στο ενδιάμεσο βράζουμε 1 κούπα ρύζι σε 3 κούπες νερό και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Σερβίρουμε με ρύζι και περιχύνουμε με την αρχαιοελληνική σως.
 
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


Nena Georgiadou Psixologos

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

ΑΣΚΕΙΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ


ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΟΦΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΟΥ


ΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ PARENTAL GUIDANCE

Πώς το κάνουν οι παράνομοι; Πώς βρίσκουν και ελληνικούς υπότιτλους;


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΑΥΤΟ; Στη Φινλανδία γίνεται αγώνας δρόμου ΚΟΥΒΑΛΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ

Ο νικητής παίρνει ως βραβείο το βάρος της γυναίκας του σε μπύρα!


ΑΚΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΘΕΣ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

ΨΙΤ! Σε εσένα που προσεύχεσαι κάθε βράδυ για να κάνει ο καλός θεούλης τον κόσμο καλύτερο μιλάω


ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ... Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΒΡΕ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΔΙΕΣ!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ;


ΑΝΔΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Ένας οδηγός για την κατανόηση των διαφορών των δύο φύλων


ΜΑ, ΤΟ ΨΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΥΤΟ
Μια αγκαλιά από σκαμπρόζικες, φλεγματικές, απροσδόκητες κι αισθαντικές παραμυθένιες ιστορίες...


ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ
’ραγε, στα εφιαλτικά του αδιέξοδα, ποιες απαντήσεις έκρυβε η ζωή;


Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Πως να δώσετε νόημα στη ζωή σας μέσω της προσφοράς προς τους άλλους


Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ - ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ή πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα παραμύθι σε μάθημα (αυτό τώρα είναι καλό;)

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


XXXL TWIX
Λατρεμένο σνακ


ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Η ιταλική ζαχαροπλαστική στο απόγειο της


ΔΙΠΛΕΣ
Χριστουγεννιάτικη μελωμένη ατμόσφαιρα


ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Μια βελούδινη απόλαυση που θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανισκο


ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Ένα αρωματικό σαλάμι σοκολάτας


ΒΡΩΣΙΜΗ ΚΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Τρώγεται, κολλάει τα πάντα και είναι λευκή (ή όποιο άλλο χρώμα θέλετε)