ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ


Ανήκει στην κατηγορία: ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 16199 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 141 φορές.


Para Bellum - Oxigono.gr


Nena Georgiadou Psixologos

Τι θα χρειαστούμε:
Το μισό περιεχόμενο ενός πακέτου μακαρόνια
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ ξερό κρεμύδι
1 σκελιδα σκόρδο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1 κ.γ. πάστα ντομάτας
1 μικρή πιπεριά κέρατο
Ελαιόλαδο
200 γρ. βούτυρο (π.χ. μαργαρίνη)
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο)
Ρίγανη
Παρμεζάνα (για να τρίψουμε πάνω από το πιάτο)
 
Πως το κάνουμε:
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα. Θα βράσουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο. Το λέμε αυτό επειδή κυκλοφορούν πολλά ήδη ζυμαρικών και το κάθε ένα διαφέρει στους χρόνους βρασίματος.
Βάζουμε μέσα το νερό που γράφει η συσκευασία.
Αν έχουμε βραστήρα κάνουμε το εξής: Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και το ανοίγουμε.
Εν τω μεταξύ ανοίγουμε και τον βραστήρα. Μόλις βράσει το νερό το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα (2 λίτρα περίπου).
Ρίχνουμε και μια κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και τα μακαρόνια.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει (γιατί με την είσοδο των μακαρονιών συνήθως πέφτει η θερμοκρασία) αρχίζουμε και μετράμε το χρόνο. Συνήθως είναι γύρω στα 9 με 12 λεπτά.
Μόλις περάσει ο χρόνος σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα την οποία την έχουμε ακουμπισμένη σε κρύο μέρος, όχι πάνω στο μάτι που καίει.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά να κάψει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, το ρίχνουμε στα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Στο ξεκίνημα της διαδικασίας βάζουμε λίγο λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
Ψιλοκόβουμε το μισό κρεμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
Το αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να κιτρινίζει. Αμέσως τότε ρίχνουμε τον κιμά.
Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γκρι ο κιμάς.
Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε ζεστό νερό (από τον βραστήρα) ίσα που να σκεπάσει τον κιμά, άντε και κανά 2 δάκτυλα πιο πάνω.
Ρίχνουμε μέσα αλάτι, λίγο λάδι, μαύρο πιπέρι και 1 κ.γ. πάστα τομάτας την πιπεριά ψιλοκομμένη.
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε την ώριμη ντομάτα και την ρίχνουμε και αυτήν μέσα.
Σε 15 λεπτά και με ελάχιστο ανακάτεμα ο κιμάς μας είναι έτοιμος.
Λίγο πριν τον βγάλουμε ρίχνουμε και λίγη ρίγανη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η σάλτσα πιτσιλάει. Φορέστε ποδιά και βάλτε καπάκι στο κατσαρολάκι.

Στο πιάτο βάζουμε πρώτα τα μακαρόνια, από πάνω τον κιμά και στην κορυφή τριμμένη παρμεζάνα.

Πολλά άτομα αρέσκονται στο χοντρό μακαρόνι (τύπου παστίτσιο) αντί για σπαγγέτι. Μην τους χαλάσετε το χάτήρι! Δεν υπάρχουν κανόνες.
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


     ;
Para Bellum www.oxigono.gr
    ;

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΚΟΥΤΣΟ ΣΚΥΛΙ

ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ. ΕΓΩ ΕΚΛΑΨΑ


Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...

...ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΘΑ ΣΕ ΞΕΣΚΙΣΕΙ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ANTIVIRUS ΣΤΟ PC ΣΟΥ; (και στο κινητό σου;)

Άκουσέ μας και θα ησυχάσεις μια για πάντα από προβλήματα λογισμικού και ιών


Η ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

...ΞΕΡΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΤΙ!


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ

ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΑΥΤΟ; Το ίδιο άτομο κάνει τη φωνή της Miss Piggy και του Yoda

Πάω στοίχημα ότι δεν το είχατε πάρει χαμπάρι

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΙ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Συναρπαστική πλοκή, ενδιαφέρουσα υπόθεση


Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ, Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ, Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΣ
Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.


ΑΔΑΚΡΥΣ ΜΑΧΗ
1ος χρόνος της 103ης Ολυμπιάδας


ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ
Ένας σύγχρονος σπαραγμός για τα σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής


ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εικονοποίηση των συναισθημάτων του καθημερινού ανθρώπου


ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ 55
Οι κανόνες του βραβευμένου εκπαιδευτικού για να ανακαλύψουμε τον επιτυχημένο μαθητή σε κάθε παιδί.

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ένα γρήγορο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!


ΣΟΚΟΦΡΑΟΥΛΑΚΙΑ
Μετατρέπουμε τη φράουλα σε δροσερό σοκολατάκι ψυγείου!


ΣΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΒΕΛΟΥΤΕ
Βελούδινη απόλαυση


ΜΠΙΣΚΟΤΟ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ
Γευστικός συνδυασμός μπισκότου και τραγανής φλωρεντίνας


ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Γλυκό, λιγότερο επιβλαβές για την υγεία


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
…για τους τυχερούς τρώγεται με παγωτό!