ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ (ΤΗΓΑΝΗΤΑ)

Και όμως, το πιο απλό φαγητό στον κόσμο έχει τα μυστικά του


Ανήκει στην κατηγορία: ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 43440 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 90 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
2 αυγά
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο)
 
Πως το κάνουμε:
Κανόνας πρώτος: Το αυγό τηγανίζεται σε χαμηλή φωτιά - ούτε καν σε μέτρια.
Η επίσημη συνταγή λέει ότι ο κρόκος πρέπει να είναι νερουλός και το ασπράδι να είναι σφικτό (και όχι σαν μύξα).
Το πρόβλημα είναι ότι ο κρόκος πήζει σε διαφορετική θερμοκρασία από ό,τι το ασπράδι. Γι αυτό χρειάζεται μαεστρία και ένα ...μικρό κουταλάκι.
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι.
Ανοίγουμε το μάτι σε σε μέτρια φωτιά και μόλις το λάδι φτάσει τη θερμοκρασία (δηλαδή όταν σβήσει το λαμπάκι από το μάτι) τη χαμηλώνουμε και ρίχνουμε τα αυγά. Δηλαδή, αν το μάτι έχει αριθμούς από το 1 έως το 3, το βάζουμε στο 2 και όταν σβήσει το λαμπάκι το γυρνάμε στο 1 και ρίχνουμε τα αυγά.
Περιμένουμε να σφίξει η περιφέρεια του λευκού (δεν παίρνει παρά λίγα δευτερόλεπτα) και με ένα κουταλάκι πέρνουμε καυτό λάδι από το τηγάνι και το ρίχνουμε (λούζουμε) στο ασπράδι.
Προσοχή! Όχι στον κρόκο! Έτσι το ασπράδι ψήνεται ταυτόχρονα και από πάνω και από κάτω.
Μόλις πήξει όλο το ασπράδι, βάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού (το αυγό και το λάδι) μεσα σε ένα πιάτο.
Προσοχή! Όχι σε πλαστικό πιάτο, μόνο σε πορσελάνη. Προσέχουμε έτσι ώστε το λάδι να μην πέσει πάνω στον κρόκο και τον πήξει.

Ρίχνουμε το αλάτι της αρεσκείας μας και λίγο πιπέρι για γεύση και χρώμα.
Τρώγεται με λευκό ψωμί και φέτα (ανάλογα με τα γούστα σας).


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


LOADING 70% COMPLETE

Άμα είναι βαρύ το αρχείο λογικό είναι να αργήσει!


Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

...επειδή οι αρχαίοι Έλληνες τα έχουν πει όλα


ΠΑΠΑΓΟ Η ΠΛΑΣΤΗΡΑ;

Επειδή έχεις πραγματικά ελεύθερη επιλογή!


ΜΑΜΑ, ΝΑ ΦΑΩ ΤΟΥΡΤΑ;

ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ!


ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ... ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ

Ε, μα πια!


ΟΤΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΓΛΥΦΕΙ...

...ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΛΥΦΕ ΠΡΙΝ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΔΟΣ ΑΙΣΧΥΛΟΥ
Αμμόχωστος (Βαρώσι 1953 - 1960): Ιστορικό μυθιστόρημα


Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ - ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ή πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα παραμύθι σε μάθημα (αυτό τώρα είναι καλό;)


ΜΑΜ
Ένα αφήγημα για αυτό το ζόρικο πράγμα που το λένε ενηλικίωση


ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ
χμ!


ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ - ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ
Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Κάποια κοστίχουν ακριβά.


ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
208 Συνταγές Μαγειρικής Fusion

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας ...ούτε στη γλώσσα σας


ΚΕΪΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΚΑΝΕΛΑ
Άρωμα Χριστουγέννων


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΑΠΛΟ, ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
Εύκολες στην παρασκευή, ευκολότερες στην παραλλαγή


ΕΔΕΣΜΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εύκολο και γρήγορο σπιτικό παρφέ


CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ
Εύκολο, γρήγορο, πρωτεϊνούχο