ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ (ΤΗΓΑΝΗΤΑ)

Και όμως, το πιο απλό φαγητό στον κόσμο έχει τα μυστικά του


Ανήκει στην κατηγορία: ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 43333 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 90 φορές.



Nena Georgiadou Psixologos

Τι θα χρειαστούμε:
2 αυγά
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο)
 
Πως το κάνουμε:
Κανόνας πρώτος: Το αυγό τηγανίζεται σε χαμηλή φωτιά - ούτε καν σε μέτρια.
Η επίσημη συνταγή λέει ότι ο κρόκος πρέπει να είναι νερουλός και το ασπράδι να είναι σφικτό (και όχι σαν μύξα).
Το πρόβλημα είναι ότι ο κρόκος πήζει σε διαφορετική θερμοκρασία από ό,τι το ασπράδι. Γι αυτό χρειάζεται μαεστρία και ένα ...μικρό κουταλάκι.
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι.
Ανοίγουμε το μάτι σε σε μέτρια φωτιά και μόλις το λάδι φτάσει τη θερμοκρασία (δηλαδή όταν σβήσει το λαμπάκι από το μάτι) τη χαμηλώνουμε και ρίχνουμε τα αυγά. Δηλαδή, αν το μάτι έχει αριθμούς από το 1 έως το 3, το βάζουμε στο 2 και όταν σβήσει το λαμπάκι το γυρνάμε στο 1 και ρίχνουμε τα αυγά.
Περιμένουμε να σφίξει η περιφέρεια του λευκού (δεν παίρνει παρά λίγα δευτερόλεπτα) και με ένα κουταλάκι πέρνουμε καυτό λάδι από το τηγάνι και το ρίχνουμε (λούζουμε) στο ασπράδι.
Προσοχή! Όχι στον κρόκο! Έτσι το ασπράδι ψήνεται ταυτόχρονα και από πάνω και από κάτω.
Μόλις πήξει όλο το ασπράδι, βάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού (το αυγό και το λάδι) μεσα σε ένα πιάτο.
Προσοχή! Όχι σε πλαστικό πιάτο, μόνο σε πορσελάνη. Προσέχουμε έτσι ώστε το λάδι να μην πέσει πάνω στον κρόκο και τον πήξει.

Ρίχνουμε το αλάτι της αρεσκείας μας και λίγο πιπέρι για γεύση και χρώμα.
Τρώγεται με λευκό ψωμί και φέτα (ανάλογα με τα γούστα σας).


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!



Para Bellum www.oxigono.gr
    ;

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Αγαπητή μητέρα, σε ευχαριστώ για όλα αυτά που μου χάρισες


ΑΚΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΘΕΣ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

ΨΙΤ! Σε εσένα που προσεύχεσαι κάθε βράδυ για να κάνει ο καλός θεούλης τον κόσμο καλύτερο μιλάω


ΤΡΩΤΕ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣ, ΤΟΥΤΟ ΕΣΤΙ ΤΟ....

Από τι ήταν η γέμιση στα εκλέρ του μυστικού δείπνου;


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΠΟΝΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΝΥ ΚΑΙ ΚΛΑΗΝΤ

...ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΤΣΟΥΡΑΠΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΕΣ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΝ ΑΧΜΕΤ ΩΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΟΜΒΙΣΤΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ
Ένας οδηγός για όλους εμάς τους υπόλοιπους!


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ


ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙ ΑΓΡΙΟΥΣ
ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ


ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ
Ένα από τα καλύτερα βιβλία για τους πρωτοεισερχόμενους στο χώρο της ψυχανάλυσης


Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΤΑΣ
Μια συγκλονιστική ιστορία


ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ - ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ
Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Κάποια κοστίχουν ακριβά.

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΜΙΛΦΕΙΓ
Ανάλαφρη, λευκή, θεϊκή γεύση


ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μια παροδοσιακή συνταγή απογειώνεται


ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ
Το κλασικό χριστουγεννιάτικο γλυκό που μπορούμε να το απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΦΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Δοκιμάστε τα και αν τολμάτε αυξήστε λίγο τη δόση του τζίντζέρ ή του καγιέν. Θα με θυμηθείτε!


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Ένα παραδοσιακό γλυκό με ελληνικά υλικά και gourmet γεύση