Την παρακάτω συνταγή μας την έστειλε η Θηρεσία από τη Νάξο. Τη φτιάξαμε, τη δοκιμάσαμε και έχουμε να σας πούμε: Ο συνδυασμός της τηγανιτής μελιτζάνας μαζί με τον κιμά γενικά μας είναι γνωστός. Οι τραγανές αραβικές πίτες όμως, και το γιαούρτι έρχονται και δένουν τέλεια μεταξύ τους και κάνουν το πιάτο ιδιαίτερο, ξεχωριστό και εντυπωσιακό. Το δοκιμάσαμε, μας άρεσε, σας το παρουσιάζουμε.
Τι θα χρειαστούμε:
4 μελιτζάνες φλάσκες
500γρ. κιμά
2 μεγάλες αραβικές πίτες
Στραγγιστό γιαούρτι
Σάλτσα ντομάτα
Πως το κάνουμε:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες λωρίδες και τις τηγανίζουμε. Τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τον κιμά πολύ πολύ στεγνή.
Τηγανίζουμε ελαφρά τις πίτες κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια με φυτίνη.
Σε ένα πυρέξ αρχίζουμε να φτιάχνουμε την τούρτα. Στρώνουμε από κάτω τις μελιτζάνες, τον κιμά και τέλος τις πίτες.
Τελειώνουμε την παρουσίαση βάζοντας λίγες κουταλιές γιαούρτι και ελάχιστη σάλτσα ντομάτας.
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Θηρεσία, από τη Νάξο
Ο σεφ του www.tsoukali.gr προτείνει: δοκιμάστε το και σε καυτερή παραλλαγή προσθέτωντας πιπέρι καγιέν. Το γιαούρτι εξουδετερώνει την "κάψα" και η γεύση απογειώνεται.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΤΟ ΠΙΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΚΡΕΠΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
...έγινε σε αυτό το ΚΟΥΝΕΛΙ αγκορά!
Ό,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΘΕΝΑ
ΘΑ ΣΕ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΩΣ ΛΕΓΟΤΑΝ Ο ΚΑΠΤΑΙΝ ΧΟΥΚ ΠΡΙΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ
ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΜΑΣΤΟΡΑ
Ο ΚΛΑΨΙΑΡΗΣ ΠΑΖΑΡΙΤΖΗΣ (που κάνει παζάρια) ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΡΕΝ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ...ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑΡΑ
Οπότε κορίτσια τώρα ξέρετε τι είναι οι μπούρδες για φυσική ομορφιά
Το πολυτιμότερο εφόδιο που μπορεί να δώσει ένας γονιός / δάσκαλος στα παιδιά του