ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Ταιριάζει τέλεια με το κρέας - ρίχνει την πίεση


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 11616 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 96 φορές.



     ;

Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 μεσαίο αγγούρι
2 ως 5 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. κρασόξυδο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
 
Πως το κάνουμε:
Το εξαιρετικό γιαούρτι από το απλό - καθημερινό γιαούρτι ξεχωρίζει από 3 βασικά πράγματα:

- Την αψάδα του
- Την ποιότητα του γιαουρτιού
- Την ποιότητα του ξυδιού

Η "αψάδα" είναι το πόσο δυνατό είναι το γιαούρτι. Όσα περισσότερα σκόρδο - τόσο πιο αψύ το τζατζίκι - τόσες περισσότερες μέρες θα ...βρωμάτε.
Η ποιότητα του γιαουρτιού εξαρτάται από τον τόπο διαμονής. Στη μεγάλη πόλη δεν έχετε πολλές ελπίδες για να πετύχετε καλό γιαούρτι.
Το πόσο αρωματικό θα είναι το ξύδι ρυθμίζει σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΘΜΟ την απόλαυση που δίνει το τζατζίκι. Το ξύδι από ρόδι και το κρασόξυδο θεωρούνται ως τα καλύτερα. Φυσικά είστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε.

Περνάμε το σκόρδο από τον τρίφτη (ή το μούλτι) και το ανακατεύουμε με το αλάτι και το ξύδι.

Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, το τρίβουμε στο τρίφτη (λεπτό) και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι χειρός και το στίβουμε να του φύγουν τα νερά.

Βάζουμε το γιαούρτι σε μια γαβάθα και προσθέτουμε το αγγούρι και το σκόρδο με το ξύδι. Με ένα μεταλλικό κουτάλι ανακατεύουμε αρκετά, έτσι ώστε να πάει παντού το αγγούρι και το σκόρδο. Στο τελευταίο ανακάτεμα προσθέτουμε και μια κουταλιά της σούπας λάδι.

Διατηρείται, φυσικά, στο ψυγείο και σκεπασμένο.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


Nena Georgiadou Psixologos

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΛΑ, ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ, ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝ ΤΣΑΜΠΑ Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;


ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΙΒΕΡΙΑ

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΛΕΥΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝΕ!


ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ LIDL (ATG αλλά τέλος πάντων)

Ή ΑΛΛΙΩΣ: ΚΟΡΜΑΡΑ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ...ΓΑΡΙΔΑ


ΧΙΟΝΙΑΣ: Η ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ

200 από τις 365 ημέρες ο ΧΙΟΝΙΑΣ ήταν στις 3 πρώτες ειδήσεις των Μ.Μ.Ε.


LOADING 70% COMPLETE

Άμα είναι βαρύ το αρχείο λογικό είναι να αργήσει!


CONVECTOR ΚΟΝΒΕΚΤΟΡ Ή ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ;

Αξίζει να αγοράσεις κονβέκτορ; Οι διαφημίσεις το πλασάρουν ως οικονομικό. Είναι;

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Το δέκατο έβδομο κιβώτιο
Καταδύσεις στην παιδική - εφηβική λογοτεχνία


ΚΩΜΙΚΟΙ ΕΡΩΤΕΣ
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟ "ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ"


ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ - ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ
Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Κάποια κοστίχουν ακριβά.


Ο ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
(γιατί υπάρχουν και κακοί;) :-P


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ...
Το θέατρο στο Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού


ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ
Τα ααστεία και το υποσυνείδητο, Βαθύτερη σύνδεση υποσυνειδήτου - ονείρου και αστειολογίας

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΚΟΥΑΚΕΡ
Τα φουντούκια και το κουάκερ πρέπει να είναι στη διατροφή μας


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Τέλεια συνταγή για τους αλλεργικούς στη γλουτένη


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ
Για όσους βαρέθηκαν να παιδεύονται


ΣΟΥΠΕΡ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΠΡΑΛΙΝΑΣ
Σούπερ γεμάτο σοκολάτα!


ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Η ιταλική ζαχαροπλαστική στο απόγειο της


ΣΟΚΟΜΕΛΑ
Μπισκότα σοκολάτας με καραμέλα